dinsdag 29 mei 2007

AfscheidJa, nu denkt Sjaak natuurlijk dat Elsje het over zijn nu rap naderende afscheid gaat hebben. Daarover moet hij vooral zelf maar aan het woord zijn.

Nee, Elsje wil even memoreren aan het feit dat er een tijdperk is afgesloten door de jongste: zij heeft namelijk haar C-diploma gehaald. Meestal doet afscheid nemen een beetje pijn ("Partir, c'est mourir un peu", zeggen de Fransen niet voor niets), maar Elsje zegt nu vol vreugde "Adieu!" tegen dit tijdperk.

Nooit meer naar zwemles, je als kijkouder stierlijk vervelen aan de kant, een lulpraatje aanknopen met een andere kijkouder en er dan achter komen dat je ook met hen niets hebt, in de broeierige hitte van de overvolle kleedkamer proberen je kind zo snel mogelijk af te drogen zodat je met het zweet prikkend op je rug eindelijk de frisse lucht in kan. Nooit meer die wurgende angst als ze in de buurt van een watertje speelt of er een zwembad in de buurt is. Tot nooit meer ziens!

Welkom relaxte vakantie, ontspannen liggend op een ligstoel aan de rand van het zwembad met een lekker boek terwijl de kinderen zich vermaken in, rond of in de buurt van het water.

Of elders, waar dan weer andere gevaren op de loer liggen (help!)...

PS nog even voor Sjaak: bedankt dat je zo lief was om de afgelopen maanden dit kind van haar B naar haar C-diploma te begeleiden. Je bent een kanjer!

Geen opmerkingen: