zondag 20 mei 2007

My favourite thingsElsje is dol op lijstjes en toen zij weer een leuk ideetje voor een favorieten-lijstje publiceerde, duurde het natuurlijk niet lang voor Elsje volgde.

Haar all-time favourite things:
- in de categorie jeugdsentiment: 'The sound of music', een spelletje 'Barricade', yoghurt met banaan en een scheutje koffie, de herinnering aan de geur van de handen van mijn moeder als ze me in bed legde, die mengeling van glycerona-handcrème en caballero-sigaretten.
- in de categorie fijne luchtjes: de voor de hand liggende als pasgemaaid gras en versgebakken brood, maar ook dat luchtje van het hoofdje van een pasgeboren baby (ach, als Elsje dát nog een keertje mee zou mogen maken, zucht), en natuurlijk haar favoriete luchtje uit de fles.
- in de catogorie een genot voor de smaakpapillen: superbittere chocola (dus niet van die zoete zooi!), koude karnemelk, een glas Goede Champagne en kaas in alle soorten en maten.
- in de categorie een traktatie voor de oren: de prachtige uitvoering van 'Ich folge dir gleichfalls mit freudigen Schritten' uit de Johannes, gedirigeerd door Gardiner, 'Dawn is a feeling' van de Moody Blues, maar ook lekker vette discohit van bijvoorbeeld Donna Summers en heel hard 'Vrij zijn' van Marco Borsato draaien.
- in de categorie 'a sight for sore eyes': werk van René Magritte, het lachje van Tom Cruise of Robbie Williams, een mooi gelijkmatig gebit, sproeten.
- in de categorie een pleister voor de ziel: (het vooruitzicht op) met een pot thee en een goed boek op de bank, kat op schoot, kinderen boven in bed slapend en Sjaak ergens in huis lekker aan het sporten of achter de computer.

Nou heeft zij zich voorgenomen om zich op haar blog niet negatief uit te laten, maar Elsje heeft daar geen problemen mee. Een andere keer dus: Elsjes least favourite things.

Geen opmerkingen: