woensdag 5 maart 2008

IQ-testAl weken heerst er een gespannen sfeer in Huize Hengeveld. Het is dan ook CITO-toetstijd. De vooruitzichten van kind twee waren goed, en 'die CITO kan ik makkelijk aan' sprak ze in de weken voorafgaand aan het Grote Gebeuren regelmatig. Dat weerhield haar er niet van een hyperventilatie-aanval te krijgen op de eerste toetsdag, een flauwvalactie te voeren twee dagen later, en daarnaast zag ze door slecht slapen nog bleker dan ze normaal gesproken in de winter al ziet. Want wat als ze nou net niet genoeg punten zou hebben gescoord om de zo felbegeerde plek op de school van haar keuze te kunnen bemachtigen?

Al dat nerveuze gedoe, gecombineerd met het plezier waarmee zij de Nationale IQ-test en de online CITO-toets voor ouders maakte, brachten Elsje op een werkelijk grandioos idee. Doe de CITO de deur uit, en organiseer een IQ-test ervoor in de plaats. Iemand die daar vast wel oren naar heeft, is Patrick Lodiers.

Vandaag kreeg zij overigens de uitslag, die meer dan bevredigend was. De school van haar keuze zal geen problemen hebben met het ontvangen van de aanmelding van dit knappe kind. De opluchting op haar gezichtje was bijna griezelig.

3 opmerkingen:

Sjaak zei

Iemand die dit blogje ook wel op waarde weet te schatten is: Sjaak!

Anoniem zei

Neeeeh...
niet weer die cito !!
.
overigens ook hier naar tevredenheid afgesloten ;-)

elke zei

Dat bestaat bij ons niet, zo'n toestanden. Lang leve Belgiƫ!!!!
(en ik woon in een boerengat, dus een week aanschuiven om mijn kind naar mijn favoriete school te sturen is er ook hier niet bij).