zaterdag 22 maart 2008

Wat zou Freud hiervan maken?Op de eerste verdieping bevindt zich de kamer-en-suite. Die is licht en hoog, met ornamenten plafonds. Tegen de rechtermuur een marmeren schouw, tegen de linkermuur een lichte sofa. Tussen de beide sofa's staat een laag roodgeschilderd tafeltje, eigenlijk is het meer een pallet. Het tafeltje is op een groot vloerkleed met van die lusjes geplaatst, dat de kleur heeft van koffie-verkeerd.

Om de tafel zit een aantal kleine meisjes. Zo ook het jongste kind en haar klasgenootje Eva. Twee van Elsjes zussen zitten op de sofa, samen met een aantal andere vrouwen die Elsje niet herkent. Tussen het tafeltje en de schouw staat een wat oudere vrouw, met grijs/blond golfjeshaar. Ze draagt een wijde rok en tuniek en heeft een grote shawl om haar schouders geslagen.

Elsje kijkt door de openslaande balkondeuren naar buiten. Daar ziet ze de kat, die met de voorpootjes tegen het glas krabbelt met haar bekkie beurtelings open en dicht, kennelijk miauwend.

Van dit (onhoorbare) gemiauw raakt Elsje op de een of andere manier vreselijk in paniek. Ze grijpt de kat onder de ene arm, trekt het jongste kind mee bij de pols en maakt dat ze wegkomt.

1 opmerking:

Ina zei

Freud is erg opgelucht dat je niet alleen de kat meenam.