donderdag 27 maart 2008

Wat een film!Dzjee, wat een film. Geweldig maar zo vreselijk gewelddadig! Nee, Elsje heeft het niet over dat filmpje van Wilders. Daar zal ze zeker niet naar gaan kijken. Wel heeft ze het over No country for old men, waar ze vanavond met Sjaak naar toe is geweest.

De Texaanse lasser Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit op de resten van een gruwelijke moordpartij. Dichtbij de plek des onheils vindt hij een koffer met daarin 2 miljoen dollar. Duidelijk een 'drugsdeal gone bad'. Llewelyn is geen slechte vent en dus gaat hij terug om de enige overlevende te voorzien van water. Maar daar wordt hij door een stel Mexicanen gespot. Zij zijn de moordenaars en zijn teruggekomen om de drugs en het geld op te halen. De Mexicanen worden op hun beurt weer op de hielen gezeten door een koelbloedige beroepsmoordenaar, gespeeld door Javier Bardem, die voor deze rol een Oscar won. Tot slot gaat ook de sherrif (Tommy Lee Jones) zich ertegen aan bemoeien. Dit is het begin van een lange achtervolging, waarbij iedereen elkaar achtervolgt en dus het nodige bloed vloeit.

Klinkt als een vreselijke film, maar als je weet dat het een film is van de broertjes Coen, en bovendien vier Oscars won, dan weet je tegelijk dat het een meesterwerk moet zijn. En zo is het maar net.

4 opmerkingen:

elke zei

Het filmpje van Wilders, dat was vanmorgen hét item op het nieuws. Ik denk dat ik toch maar ga kijken. Niet omdat ik extreem rechts ben (totaal niet, wees gerust), maar omdat ik denk dat het wel belangrijk is om te zien hoe zo iemand denkt. Ik lees ook dikwijls de folders van het Vlaams Belang (de Vlaamse extreem rechtsen) en ik erger me dan altijd bont en blauw. Maar je weet dan wel waarover ze het hebben. Anders kan je niet tegenargumenteren. Het is belangrijk je vijand te kennen. Vind ik. (al is dat natuurlijk nét het argument dat die Wilders aanhaalt, dat kan ik niet tegenspreken. Maar hij ziet natuurlijk elders de vijand.)

Elsje zei

@elke: tuurlijk! maar er wordt hier in de kranten en via het nieuws uitgebreid verslag van gedaan, dan hoef ik de film zelf niet (meer) te zien...

elke zei

Ah natuurlijk. Bij jullie is het nog hotter dan hot ;-)

bl@nkie zei

Het lijkt mij ook een prachtige film. Sinds we filmNet ontvangen hier ga ik haast niet meer naar de bioscoop. Wacht tot ze hem uitzenden op deze zender...