zondag 31 augustus 2008

Filmpje!Elsje is een meisje dat dol is op de bioscoop. Het gevoel van de pluchen stoelen onder je kont gecombineerd met het overweldigende beeld en geluid, heerlijk vindt ze dat. Helaas komt ze er lang niet vaak genoeg. De afgelopen dagen heeft Elsje de schade aardig ingehaald. Keek ze thuis de afgelopen weken naar The Godfather I, II en III (waarbij het surround-system toch een aardige imitatie van een bioscoopzaal kan verzorgen), vrijdag en zaterdagavond genoot ze van een tweetal films in de bios.

De eerste was de verfilming van het beroemde boek van Tonke Dragt, De brief voor de koning. Een prima verfilming, en echt niet alleen door de sterrencast. Het verhaal was weliswaar aangepast om de avonturen van Tiuri en Piak in een kleine twee uur film te kunnen proppen, maar de essentie van het verhaal was behouden gebleven: de angst voor het in de mist lopen van je toekomst door ongehoorzaamheid, het 'ridder zijn ben je door wat je doet, niet doordat je tot ridder geslagen bent'. Heel wat beter dan de musical die ook op dit het boek gebaseerd is.

En gisteren gingen Sjaak en Elsje naar In Bruges, met naast Colin Farrell (die ook al een geweldige rol speelt in de al even geweldige film Phone Booth) twee bekenden uit Harry Potter: Ralph Fiennes (hier de ultieme slechterik Harry, maar dus eveneens de ultieme slechterik Voldemort) en Brendan Gleeson (hier de slechterik-met-geweten Ken, in Harry Potter een schitterende Mad-Eye Moody). Sjaak en Elsje kozen voor deze film omdat ze over twee weken naar Brugge gaan om met haar en hem te gaan genieten van de Open Monumentendag. Als het aan de hoofdpersoon uit de film ligt, valt er trouwens niet veel te genieten in Brugge (zijn favoriete uitdrukking: 'In fuckin' Bruges!')...

Een geslaagde filmweek dus. En nu alleen nog een emmertje vrije tijd om die andere tig films te kunnen gaan zien die Elsje nog op haar verlanglijstje heeft staan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

we laten jullie natuurlijk enkel de mooiste kant van de stad zien (en de fijnste mensen, ha!)... de Ken in jullie zal dat super vinden :D

Elsje zei

Bruges, just like a fairy-tale! Hrm... dat is me toch iets te Harry-achtig ben ik bang, straks heb ik nog een kogel in mijn lijf! ;o)