woensdag 6 augustus 2008

Inbreker?En daar lag Elsje, midden in de nacht, rustig slapend in haar hotelbed, toen er aan de deur gemorreld werd. Klik, klik, klonk het dreigend door de stille kamer. Elsje was direct klaarwakker. 'Heb ik de deur wel op slot gedaan?', schoot er door haar hoofd. Maar nee, je had in dit hotel een keycard nodig om de kamers binnen te kunnen komen.

Ze ging weer liggen. 'Vast net zo'n sukkel als ikzelf', dacht ze. Ze had namelijk eerder die dag ook geprobeerd de verkeerde kamer binnen te gaan (een verdieping te laag, hoe dom kun je zijn). Maar het geklik-klik hield aan. Elsje kreeg het nu toch wel een tikkie benauwd. Wat wilde de persoon toch die daar aan de deur stond te morrelen? Moest ze nu roepen dat deze kamer bezet was? Zou degene op de gang dan juist extra zijn best doen om de kamer binnen te dringen?

Zachtjes klom ze haar bed uit en sloop richting de klik-klikkende deur. Vlak voordat ze ervoor stond hoorde ze ineens dat het geluid niet uit de deur kwam, maar uit de muur. Snel deed Elsje het licht aan. Het geluid bleek geproduceerd te worden door de thermostaat van de airco, die Elsje bij het binnengaan van de kamer die ochtend snel uitgezet had. En blijkbaar niet op de juiste manier.

Gerustgesteld klom ze terug in bed. Enkele minuten later hield het geklik op en viel Elsje weer in slaap.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en die hotel airco's staan altijd te heet te hard en te luid ;-)

Elsje zei

precies, zelfs als je ze uitzet!