vrijdag 22 augustus 2008

Wel heel erg OSMDoor al het geplens van deze week moest het NSG de geplande strandvakantie ietwat aanpassen. Iedere ochtend werd aan de hand van de buienradar bekeken op welk moment van de dag een buitenactiviteit mogelijk zou kunnen zijn. Gisteren bleek die mogelijkheid zich pas voor te gaan doen op de late middag. Dus koos Sjaak uit het Texelse toeristenkrantje een alternatief ochtendprogramma: de Bonte Belevenis.

Het krantje meldde zoiets als: op dit landgoed bij Den Hoorn kan je je bekwamen in zogenaamde oude ambachten: brood bakken, papier scheppen, kaarsen maken en zeep maken. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven door de bierbrouwerij en destilleerderij die zich ook op het landgoed bevinden.

Het 'landgoed' bleek uit twee grote schuren te bestaan met daartussen een flinke tuin. De schuren waren op een slimme wijze in kleine ruimtes verdeeld, waarin zich de verschillende activiteiten afspeelden. De activiteiten werden op een leuke manier begeleid. En hoewel het papier scheppen wel sneu was - met een spatzeefje moest je papierpulp uit een badje scheppen - was het een geslaagd bezoekje. BezoeKJE, want het was allemaal errug kneuterig. Leuk kneuterig, maar desalniettemin wel errug kneuterig.

En hoewel de Texelaars iedereen van buiten het eiland als buitenlanders beschouwen, zag Elsje eigenlijk alleen maar perfecte gezinnetjes. Van die OSM-ers: blanke, blonde kindertjes met blauwe ogen in net-niet-designer-kleren met J/M-ouders. Dus niet van die kakfamilies uit het Gooi maar wel gezinnen met een zeer bovenmodaal inkomen. Dan realiseert Elsje zich dat haar gezin er eigenlijk net zoeentje is, en dat is op zo'n moment wel even slikken...

OSM = ons soort mensen

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Op vakantie kom je meer dan vaak jezelf weer eens keihard tegen, blijkbaar ;-)

Anoniem zei

Ach mam, wees blij dat we geen Sjonnie en Anita zijn. Of Hollies :P.

Anoniem zei

Of had je dan liever gehad dat we allemaal goths of jehova mensen zijn? ^^