vrijdag 14 mei 2010

De chaos is compleetAl twee maanden leeft het NSG in chaos. "Hoezo dat dan? Wat is er aan de hand, Elsje?" hoort ze jullie vragen. Nou, vrienden, dat zal ze jullie vertellen.

De riolering in de straat wordt vervangen. De gemeente dacht: als we dan toch de riolering vervangen, dan koppelen we gelijk het regenwater af. Dus moet er een aparte riolering worden aangelegd voor het regenwater, wat dan ineens hemelwater blijkt te heten. En zoals dat gaat, wordt ook van de gelegenheid gebruik gemaakt het al langer in slechte staat verkerende asfalt te vervangen door mooie klinkertjes. Althans, dat moet nog blijken. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat idee van die klinkertjes van de bewoners kwam.

Het lijkt allemaal zo simpel: graaf een sleuf, kiep de oude riolering eruit, leg een nieuwe pijp erin, leg er een tweede pijp naast die je aansluit op de regenpijp en klaar is Clara. Kennelijk gaat die vlieger niet op. Want al acht weken lang kijken we tegen grote zandgaten aan. De hele dag rijden er grote zandauto's de straat in en uit, voorafgegaan dan wel achternagezeten door dito graafmachines, trilmachines, pompmachines, en machines waarvan Elsje de bedoeling ontgaat.

En dus maakt de stofzuiger hier in huis overuren. De nieuwe stofzuiger, die nog geen maand dit pand bevolkt. Zal je zien dat die, als ze buiten eindelijk klaar zijn, de geest geeft... Over complete chaos gesproken.

3 opmerkingen:

Zeekraai zei

wat 'n buurt...
pijpen voor de deur : (

Elsje zei

@anders LOLOLOL je bent weer goed op dreef!!

Sjaak zei

Het is nog erger: nu blijkt dat de 'echte' riolering niet eens wordt vervangen. Toch is de straat al minimaal vier keer open en dicht geweest. Een heel -onbegrijpleijk- circus aan mannen (dat nl. wel) in hesjes en busjes en trucks gaat aan ons voorbij.

Als de wederopbouw in Haïti in dit tempo gaat kunnen ze beter wachten op de volgende beving.