dinsdag 25 mei 2010

Kort sluitingZondagavond, een uurtje of half 10. Elsje zit te genieten van de Beagle als ineens: klabam! de stroom eraf ligt. Is er een stroomstoring? Nee, bij de buren brandt nog licht. Is het kortsluiting? Een blik in de meterkast bevestigt dat vermoeden... Maar waardoor wordt die veroorzaakt? We deden niets bijzonders op het moment dat de stoppen doorsloegen!

Al vrij snel zijn Sjaak en Elsje erachter in welke groep het probleem zich voordoet en ijverig beginnen ze binnen die groep de stekkers uit de wandcontactdozen te trekken. Geen resultaat of beter gezegd, niet het gehoopte resultaat: steeds blijft de stop doorslaan als ze er de stroom weer opzetten.

Dan maar grover geschut ingezet... Een voor een worden de plafonniĆØres losgehaald, wat het euvel niet aan het licht brengt maar wel een lichtpuntje oplevert: de lamp op de gang had alleen een kapot peertje en bleek op een andere groep te zitten. Dat Sjaaks haar nog uren rechtop staat van de stroomstoot die hij kreeg nemen ze voor lief.

Ook maandag weten Sjaak en Elsje de puzzel niet op te lossen: enig overgebleven mogelijkheid, o gruwel, is de vloerverwarming in de badkamer. Geen idee hoe ze daarachter zouden moeten komen! Dus besluiten ze dat het tijd is om er een elektriciƫn bij te roepen. Die natuurlijk in no time vaststelt dat het inderdaad de vloerverwarming in de badkamer is.

Met groot gemak wordt besloten dat die afgekoppeld kan worden, want het is een geheel inpandige badkamer waarvan de vloer ook nog verwarmd wordt door de verwarmingsbuis die naar het handdoekenrek... erhm de radiator gaat. Ooit, als Sjaak en Elsje de beslissing nemen om die vreselijke zeegroene badkamertegels te vervangen door een serie met een kleur die wat prettiger voor de ogen is, moet dit euvel maar eens grondig aangepakt worden. Eerder niet. Genoeg andere klussen te doen in huis. Waarover later meer.

2 opmerkingen:

Zeekraai zei

Als wij aan huizenruil gaan doen,
wil ik wel graag vloerverwarming in de badkamer...

Elsje zei

@Anders Skat, er loopt ook nog een warmwaterbuis onder de vloer. Is ook vloerverwarming. No worries :-)