zaterdag 15 mei 2010

Zij bouwde haar huisje op zandVandaag zijn Sjaak, Elsje en spruit 5 naar het zandsculpturenfestival in Garderen geweest. De rest van de spruiten had, zoals dat goede mokkende bankhangers betaamt 'toch geen zin om mee te gaan'. Ze hebben wat gemist!

Het thema dat de sculpturen met elkaar verbond was Nederlandse provincies. En zo stonden er dus twaalf prachtige sculpturen. Een heel strak Utrecht (geinspireerd op Rietveld), een zooi Zeeuwse meisjes (ons ben zuunig), Friese pompeblede, het Deventer Dickensfestijn en ga zo maar door.

Spruit 5 kreeg een velletje detailopnames mee en moest aan de hand van de plaatjes zien te raden welke provincies er bedoeld werden. Dit zorgde voor een aanstekelijk koortsachtig zoeken naar juist dat ene oor, die ene voet met zo'n randje eronder en precies dat ene mannetje dat uit het raam kijkt.

Natuurlijk kon ze ook zelf haar eigen zandsculptuurtje maken.


Het was een zeer geslaagde middag! O ja, mocht je de behoefte voelen om ook te gaan kijken, ga dan niet op zondag. Bible belt hè?

3 opmerkingen:

Ina zei

Ook een leuke serie: wat de bankzitters niet zagen.
*toviv*

elma zei

ik kan nooit wat over sand sculptures lezen zonder aan Het Spaans Hondje van Rascha Peper te denken. (Bossygrrl elma - voor al uw relevante booktips ;-)

Elsje zei

@elma: ik ook, ik ook! :-)