dinsdag 29 juli 2008

Dood vogeltjeWat is het verschil tussen een dood vogeltje? Zijn ene pootje is even lang.

Dit grapje werd vroeger vaak door Elsjes moeder gemaakt. Maar vandaag bleek dat ineens erg waar. Elsje reed in de nog naijlende vakantie-euforie naar haar werk. Rustig kachelde ze over de snelweg, zo'n eerste dag na de vakantie moet je niet te gestresst rijden, toch? Mede-weggebruikers dachten daar duidelijk anders over: drukken, drukken, drukken was hun devies.

Een vogeltje dat de weg overstak werd daar het slachtoffer van. Boem. Het werd door de motorkap van Elsjes voorligger meters de lucht in gekatapulteerd en dwarrelde daarna de middenberm in. Het was een zielig gezicht, zo'n geknakt vogeltje.

Stoppen om het beestje uit zijn lijden te verlossen ging natuurlijk niet, de volgende gehaaste bestuurder diende zich alweer in Elsjes achteruitkijkspiegel aan.

5 opmerkingen:

elke zei

wat een manier om terug thuis te komen, Elsje...
Ik heb ooit eens een duif overhoop gereden. En het is niet alsof ik fan van duiven ben, maar toch, het voelt een beetje gemeen aan!
Welkom terug zeg! Eindelijk! :-)

Anders zei

Nou...
ook weer in 't land ?

(fplht)

Elsje zei

@elke: ik ben blij dat het vogeltje niet bij mij op de motorkap belandde, lijkt me een naar gevoel...

@allebei: even tussendoor. ga binnenkort nog een keer op vakantie (naar de Wadden, maar ik kom niet bij jou, Anders, na je blogje durf ik niet meer ;-) )

Ina zei

Niet op vakantie naar Drenthe gaan. Daar krijg je een slak op je auto, wat je dan niet doorhebt, en die je dan na een buitje over je voorruit smeert ...

elke zei

En ondertussen liet ik ook nog deze achter voor jou(w blog):
http://eenjaarvrolijkheid.blogspot.com/2008/07/ons-kent-ons.html