maandag 25 september 2006

Dress to impressAf en toe ergert Elsje zich vreselijk aan haar werkomgeving. Een inspectiedienst is namelijk een behoorlijk conservatieve omgeving. En dat merk je. Hrmpf.

Vandaag was weer zo'n dag. Het onderwerp tijdens de lunch betrof kledingregels voor vrouwen in 'ons soort functies'. Aanleiding was de presentatie die een van de collega's moest houden voor een gezelschap van Hoge Dames en Dito Heren. Haar was door de baas op het hart gedrukt zich voor deze Gelegenheid toch vooral correct te kleden. Afgezien van het feit dat het een motie van wantrouwen was jegens het inschattingsvermogen van de desbetreffende dame was het natuurlijk een heerlijk lunchonderwerp. Want wat is eigenlijk precies Correct Gekleed? Liep ze er die dag dan niet Correct Gekleed bij? Een drukke discussie ontstond.

De baas meende, na zijn aansporing, enige toelichting te moeten verschaffen op zijn visie op correcte kleding door een printout van een artikeltje op Internet op het bureau van de collega te leggen met de titel: Dress to impress. Strekking: gebruik je vrouwelijkheid in deze machowereld maar laat het je gesprekspartners niet afleiden van de inhoud die je brengt. Dus vooral niets opvallends aantrekken hoor!

Elsje heeft er veel moeite mee dat de baas zich denkt te moeten bemoeien met hoe de vrouwen in de organisatie gekleed gaan. Het is tenslotte niet ZIJN organisatie, maar die van alle medewerkers samen. Daarbovenop vond ze het artikel zo vreselijk achterhaald. We leven wel in de 21e eeuw hoor! En in die eeuw is het laten zien van een beetje bloot of het dragen van opvallende dessins absoluut geen taboe meer. Ook niet voor vrouwen van boven de 16.

Nu alleen nog die mannen die not niet helemaal zijn aanbeland in deze eeuw hiervan zien te overtuigen!

3 opmerkingen:

Sjaak zei

Sjaak zou goed met de getoonde dame in een inspectiefunctie kunnen leven. Of is dat weer sexistisch van ondertoon? Wij mannelijke bazen moeten een beetje manouvreren in deze tijden...

Anoniem zei

Ik ga meestal voor een diep decollete, een klein tatoetje dat ergens door een doorschijnend truitje heen glinstert, het vermoeden van een piercing op een intieme plek, een bril die af kan en dan een heel intelligent verhaal erbij. Het gaat er om dat je over je verschijning heen kan lullen. Dus als je niet teveel te vertellen hebt dan past je al gauw de grauwe kleur die Planet schetst, maar als je weet waarover je het hebt dan ben je dubbel zo effectief wanneer je je met lef kleedt. Kortom, mannen moeten zich er helemaal niet mee bemoeien. Papa velt zijn oordeel in stilte....

Elsje zei

@papa: ga jij dit maar eens aan mijn Grote Baas melden, of nee, laat maar. Dan is Elsje een mopperstokpaardje kwijt (zonde!) :o)