woensdag 15 november 2006

KruistochtVandaag gaat Kruistocht in Spijkerbroek in première. Deze verfilming van het boek van Thea Beckman moet Elsje natuurlijk nog gaan zien, maar alleen al het noemen van de naam roept herinneringen op aan Oostenrijk. Oostenrijk? Ja, Oostenrijk.

Toen Elsje een brugpiepertje was, ging zij met haar oom en tante mee op vakantie naar Oostenrijk. Het was een gedenkwaardige vakantie, om vele redenen. De reden die nu relevant is, is dat door één van de neven Kruistocht in Spijkerbroek meegenomen was. Toen Elsje na een week door haar eigen meegenomen boeken heen was, ruilde ze die met de desbetreffende neef voor 'Kruistocht'. De tweede vakantieweek bracht Elsje door in het boek, de avonturen van Dolf lezend en herlezend. Een van de beste vakanties ooit.

Het enige dat zij aan te merken heeft op het boek is dat het verhaal zo abrupt eindigt. Dat mag een schrijver zijn/haar lezers gewoon niet aandoen! Helaas is Thea Beckman in 2002 overleden. Anders ging Elsje alsnog eisen dat ze een echt, afrondend eind aan het boek zou verzinnen.

4 opmerkingen:

Sjaak zei

Sjaak heeft er ook van genoten. Zie http://coppicoppi.blogspot.com/2005/11/literatuur-voor-later.html
Benieuwd hoe de film is, de trailer beloofde veel knokken en romantiek/sex. Echt iets vanaf 6 jaar

Ina zei

Wij willen dit weekend al gaan, de jongens en ik. Wij verheugen ons zeer, na het échte (ik heb het stukgelezen) en het luisterboek. In de film schijnt het thuisfront een grotere rol te hebben dan in het boek. Zal ook heerlijk drama opleveren.
"O nee, we hebben weer de verkeerde!"
Wel gek om waarschijnlijk Ansélmus te horen zeggen, terwijl ik mijn hele leven Ánselmoes heb gezegd.

Ina zei

O, Elsje. Ze hebben toch een paar mooie verrassingen in petto voor ons boekenkenners. En/maar/toch/daarom: het is een heerlijke film

Sjaak zei

Sjaak is het eens met Ina. Gaat dat snel zien, dan kunnen we het eindelijk erover hebben...