woensdag 19 maart 2008

De Nieuwe MoniqueAch gut, wat is Monique van de Ven een pareltutje geworden zeg. Gisteren zat ze bij Jeroen Pauw en Paul Witteman aan tafel om haar nieuwe film 'Zomerhitte' te promoten.

Elsje verbaasde zich in hoge mate over het truttige kapsel, de parelketting en -oorbellen, het grijs/zwart/witte truitje van deze toch ooit zo vrije, oorspronkelijke vrouw. En dan die taal die ze uitsloeg. Elsje heeft haar wel een stuk of tien keer het woord 'keurig' horen zeggen, waarmee ze een soortement jaren '50-burgerlijk netjes bedoelde. Maar dan niet in negatieve zin, nee, ze was er overduidelijk dol op! De hele film was 'keurig' in beeld gebracht, met name de masturbatiescene van de hoofdpersoon, niets smerigs aan hoor, alles even keurigjes.
Je zou als kijker namelijk maar eens denken dat ze een expliciet sexueel getinte film zou hebben gemaakt, bah, nee, dat zou ze echt nooit doen hoor! En dat terwijl ze ooit toch heel wat behoorlijk expliciet sexuele handelingen verrichtte op het witte scherm.

Nee, dan Sophie Hilbrand. Zij speelt de hoofdrol in Zomerhitte en doet niet moeilijk over de seks die erin voorkomt: het is toch een Wolkers! Ze gaf toe dat het zo intensief denken aan klaarkomen haar wel opgewonden had, en dat zonder dat het de heren Pauw en Witteman die toch maar al te gemakkelijk in de sensatie schieten, aanleiding gaf tot onsmakelijke grappen. Haar verhaal was juist heel aannemelijk.

Sophie bleef de hele uitzending zichzelf. En ze had lekker schijt aan het hokje waar de heren en dames aan tafel haar in wilden drukken: de fulltime actrice die Monique haar wilde laten zijn werd afgeserveerd, evenals het oudere spuiten-en-slikken-meisje-imago ('je bent al 32!') waar Jeroen haar vanaf wilde praten.

Een dame met een eigen wil, die duidelijk de regie heeft over haar eigen carrière. Klasse!

3 opmerkingen:

Elsje zei

Sjaak is het helemaal eens. En dan is het ook nog erg prettig om naar Sophie te kijken ook. Minpunt: ze had het over een 'vriendinnetje'.

Ina zei

Heb je de recensie van Zomerhitte in Opzij gelezen? Ook daarin wordt zindering gemist, in script en regie.

Anoniem zei

Dat noemen we in huize Anders al sinds jaar & dag een 'pkt-je'.
parelkettingtrut(je)
om even op je jeugdwoordentakje terug te komen...

(mrssrtvx)

Bij de weg; die Sophie is een gezonde Hollandsche meid. Als Anders nog wat jonger was geweest...