zondag 16 maart 2008

Elsje, kun je zingen? Zing dan mee!Deze week was Elsje drie dagen op cursus. Een van de dagdelen draaide om het gebruik van je stem. Voor de begeleiding van dit onderdeel was een stemcoach ingevlogen, Victor Müller. Een bijzonder innemende man met ook nog nuttige adviezen. Bij het afscheid liet hij vallen dat hij ook regelmatig allerlei zangworkshops geeft.

Mede dankzij een enthousiasmerend 'Moet je doen, joh! Vind je vast en zeker leuk.' van Sjaak heeft Elsje vandaag haar eerste stappen op een heel nieuw pad gezet: ze heeft in een prachtig gerestaureerd schuilkerkje in Diemen voor het eerst in een koor meegezongen. Zonder enige zangervaring, en ook nog tussen louter onbekenden. Supereng eigenlijk en Elsje moest dan ook even diep ademhalen voor ze het kerkje binnen durfde te stappen.

Op het programma stonden bovendien niet de minste zangstukken: enkele koralen en het slotkoor uit de Mattheuspassion. Elsje bleek een lage alt in haar strot verborgen te hebben die best aardig mee kon komen met al die meer geoefende zangers.

Al met al een geweldige ervaring. Zaten er maar 48 uren in elk etmaal, dan ging Elsje er ook nog bij zingen! Nu zal ze zich voorlopig tevreden moeten stellen met een workshopje hier of daar.

3 opmerkingen:

Sjaak zei

@Elsje:
Geen zangervaring? Ga toch weg. Elke dag wordt er gezongen; je kent ongeveer 1768 kinderliedjes, kan met werkelijk elk popliedje meezingen (tekst en melodie. Je kreeg van Doesbrand en 'onze vader' (die gelukkig nog hier in de buurt is), toch kenners, na je eerste gezongen maten al direct lovende woorden. En wat dacht je van de duetjes, tweestemming tot hilariteit de de twee oudsten; vréééémde wééééghenn!-- met Sjaak, die ook geen talent is, maar redelijk zuiver is en de maat weet te houden.

Evengoed was het hartstikke leuk dat je er naar toe bent gegaan. Nu kunnen we same koralen meezingen.

Anoniem zei

@ Sjaak & Elsje:
Jullie lijken me wel 'n koddig stel...
;-)
overigens heeft ook Anders ooit gezongen on 'n koor.
Wat zeg ik ? Wel twee maal;
vroeger in het Toonkunst Kinderkoor te Schiedam
en een jaar of tien terug in koor Allround te Terschelling.
ps. Volgens mij zaten ze bij dat laatste koor gewoon om tenoren verlegen...

Ina zei

Goed verhaal! Maar.... een lage alt? Ik geloof er maar een half krootje van. Basiscursusje stemvorming en jij schiet de hoogte in, of ik moet me wel sterk vergissen.
Gute nacht!