vrijdag 7 maart 2008

U hier?Hoewel Elsje geen treinforens is, reist ze toch regelmatig per spoor voor haar werk door het land. En dat is dan voor afspraken, dus een vaste trein heeft Elsje niet, zowel de heen- als de terugreis kan op bijna alle uren van de (werk)dag plaatvinden.

Toch is het haar afgelopen twee weken gelukt om drie keer met dezelfde dame in één coupé te zitten. Ze viel Elsje op door haar bijzondere schoenen, suede, bruin/grijs, met gekruiste bandjes en een sleehakje. Een dame die er al die keren zeer gesoigneerd uitziet. In bruine mantelpakjes, of, zoals vandaag, in een donkerpaarse combinatie. Met grijzige krullen en heel helderblauwe ogen. Een dame met een tongval uit het Oooosten van het land.

De eerste keer reisde ze met een nogal luidruchtige een tikje boerse man, de tweede keer alleen, zickzelf vermakend met haar Blackberry, en vandaag met een keurige-heer-met-snor-en-regenjas. Dit keer herkende ze Elsje ook. Een vriendelijke glimlach en een knikje werden uitgewisseld. Zo krijg je ineens een band met een wildvreemde.

PS. Nu Elsje het toch over schoenen heeft: waarom dragen zoveel vrouwen deze winter zomerschoentjes? Vriezen je tenen er dan niet af? Of is dat mode, lijdzaam mooi zijn met blote buik-shirtje, heupbroek en pumps?

Update: de vier meisjes in de snackbar droegen allemaal pumps, maar daarboven leggings en lange zwarte blouses. Blote buiken zijn kennelijk uit?

2 opmerkingen:

Jan van Coeverden zei

ooit van climate change gehoord elsje? je loopt achter met van die dikke moonboots, jeager-ondergoed en wollen wanten. transparantie, daar gaat het tegenwoordig toch om!

elke zei

Hear hear, de mode wordt weer: lang!!! Allé, toch voor pulls, bloezen en T-shirts. Applaus!
En de broeken worden weer hoger. Dubbel applaus!
Eindelijk gedaan met die gruwelijke mode waarbij elk vetkwabje over je broeksrand puilde en het ook nog eens extra zichtbaar werd omdat je T-shirt naar boven kroop.
Nu nog die miniscule schoentjes en die halve broeken kwijtraken en we kunnen weer verder. ;-)