zondag 8 juni 2008

De leeuw is losLotje, de kat te huize Hengeveld, is met haar amper drie kilo nogal klein van stuk, maar wel een pittige tante.

Zo jaagt ze regelmatig het hondje dat ook aan het plein woont (en dat twee keer zo groot als zijzelf is) de stuipen op het lijf. Haar hoge rug, dikke staart en geblaas zorgen ervoor dat de hond zich piepend en met de staart tussen de poten verschuilt achter zijn baasje. Tot groot vermaak van het baasje van de hond overigens, die haar de leeuw van het plein noemt.

Daarnaast jaagt ze graag op de padden uit de tuin van buren. Maar die zijn lang niet zo onder de indruk van haar als het hondje en dat vindt ze duidelijk raar. Bij elke sprong van de pad doet de kat een sprong achteruit (van schrik?) om daarna direct weer dichterbij te komen en het beessie opnieuw te porren met een pootje. Waarna het hele circus zich herhaalt.

Ook kijkt ze regelmatig naar de televisie. Vooral het snooker heeft haar bijzondere aandacht. De ballen die over het scherm rollen, probeert ze te raken met haar poot en staat dan raar te kijken als dat dus niet lukt.

Al deze capriolen worden door het NSG met plezier gevolgd. Maar eigenlijk is het het grappigste dat ze telkens weer nieuwe dingen bedenkt. Zo viel van de week haar oog op het rijtje welpies dat bovenop de kast stond. Energiek sprong ze op de kast, mepte er met haar poot de welpies een voor een af, sprong van de kast, pakte een welpie in haar bek en legde die aan de voeten van Elsje neer. Kennelijk is Lotje geen Oranje-fan. Of vindt ze dat alleen zij recht heeft op de eretitel 'leeuw'.

5 opmerkingen:

Ina zei

Allende II. Ik houd mijn schoenen aan!

Elsje zei

het gekke is dat ze juist heel lief voor mensen is (idd itt Allende!)

The Cat zei

Cute sign

Anoniem zei

Elsje, The Cat is geen Deense, maar Zweedse (als ik mij niet vergis, wil weleens Zweeds en Noors door elkaar halen)...

Groetjes, Jonna

Elsje zei

@Jonna: aha, weer wat geleerd!