zondag 1 juni 2008

Te gast (2)

De tweede gast op Elsjes blog is INA. Nicht of nichie zoals ze elkaar noemen. De Favoriete Nicht zelfs waar menig mailtje en sms-je mee uitgewisseld wordt. Vijf jaar ouder en lange tijd Elsjes rolmodel geweest, en eigenlijk is ze dat nog steeds wel. Dat het a small world is besef je after all als je hoort dat ze daarnaast een studiegenote van Sjaak is geweest en een stadsgenote van Jan is. Maak vooral verder kennis met haar op haar veelzijdige Browniepoint.De oudsten zijn van '64, '65, '65 en '66. De jonkies hebben de bouwjaren '68, '69 en '70. Met z'n zevenen in de tram. De genen van de twee moeders hebben niet bij elk van ons de overhand, maar we kunnen voor zeven zussen doorgaan.

Met z'n zevenen in Delft, in het huis naast het spoor. Een huis dat podium biedt aan eindeloos Hamelen spelen en zingen. Maar de eenzaamheid opzoeken met de rug tegen de muur en Tina's lezen, dat kan hier ook.

Met z'n zevenen in Voorburg. De jonkies in het bad buiten, met stekende bij. De oudsten binnen badmintonnen. Als de shuttle kwijt is gaan we verder met knikkers. De jongste oudste krijgt een stuiter op haar hoofd. 's Avonds smelt de rode plastic dop over de lamp.

Met z'n zevenen in Leiden. Vanaf acht uur 's avonds slepen met matrassen voor de beste kamerindeling van dat moment. Wel gewoon drinken nemen, en appels, anders heb je hoofdpijn.

Twee nichten, jaren later, in Amsterdam. Een jonkie komt met soep, koffie en een beugel logeren in de studentenflat van de oudste. Durf ik dat, televisie kijken in de keuken, met al die jongens en mijn beugel? De late voorstelling van The World According to Garp. Nachtbus terug.

Twee nichten, weer later, allebei in Utrecht geland. Het jonkie komt in het ziekenhuis. De oudste propt haar versleten pukkel vol met bouquetten en intiems. Bookcrossing avant la lettre.

En nog later delen ze zwangerschappen, boekgrrls en nu dan een weblog. En wat nog gaat komen.

1 opmerking:

elke zei

Mooi, de vriendschap straalt ervan af.