zondag 29 juni 2008

TienEen stokje van Elke: beschrijf wat je van 10 jaar geleden deed tot wat je over 10 jaar denkt te zullen doen, telkens in stappen van 10:

10 jaar geleden
Het was het jaar van de Lewinsky-affaire, de winterspelen in Nagano met de 'schaatsbelg' Bartje Veldkamp, het aftreden van Augusto Pinochet en zijn 'arrestatie' in Groot-Brittanie, Belgie is in de ban van Dutroux, de start van het kabinet Kok-II, Glenn ging wederom de ruimte in, we kregen eindelijk eens een vrouwelijke voorzitter van de Tweede Kamer en het is het jaar van de start van Google. Maar in Elsjes leven was het niet zo'n interesant jaar. Ze kreeg geen nieuwe baan, geen kind, geen bijzondere dingen in de relationele sfeer.

10 maanden geleden
Werd Elsje gevraagd voor een prestigieuze klus op het werk. Doordat er helaas ook een waardeloze projectleider op werd gezet, heeft Elsje na een half jaar ploeteren de projectgroep gedag gezegd (voor een minstens even prestigieuze klus, die veel leuker blijkt te zijn!).

10 weken geleden
Was Elsje voor het eerst in jaren geveld door een stevige griep.

10 dagen geleden
Werd Elsjes ene oog opnieuw gelaserd.

10 uur geleden
Keerden Elsje en Sjaak zeer tevreden huiswaarts na een meer dan geslaagd etentje ter ere van het eerste lustrum van hun NSG.

10 minuten geleden
Stond Elsje Kaiserschmarren te bakken voor het Pleinfeest van zometeen.

over 10 minuten
Zal het Pleinfeest zo'n beetje van start gaan. Thema: Zwitserland en Oostenrijk, want...

over 10 uur
Is er de finale van het EK-voetbal waarbij Elsje het Spaanse elftal naar de overwinning zal schreeuwen. Tenzij het vage plan van het organiserend comité om een meezing-Sound of Music te organiseren doorgaat. Dan heeft Elsje absoluut een keuzeprobleem.

over 10 dagen
Heeft Elsje zeer trotse leenmoedergevoelens bij de eindmusical van kind twee.

over 10 weken
Is de zomervakantie, waarin Sjaak en Elsje samen een weekje naar Zuid-Frankrijk gaan en het NSG een week gaat genieten van de zeehondjes op Texel, alweer voorbij.

over 10 maanden
Heeft Elsje haar opleiding afgerond en wie weet wel een nieuwe baan.

over 10 jaar
Wordt het jongste kind over 4 dagen 18 jaar en ligt het empty-nest syndroom vast en zeker op de loer.

4 opmerkingen:

M zei

Hoi Elsje,
ik heb je nog niet bedankt voor het lenen van je DVD over Lewis Caroll. Dus: hartelijk dank. Ik vond het ontzettend leuk dat je hem zomaar aan een wildvreemde meegaf (via Jonna). Het verhaal rond Alice en Lewis Caroll was het sterkst in de film, vond je niet. Bijzonder mooi. Dat slappe liefdesverhaaltje er doorheen was niets.. Enfin, Hollywood etc.
Ik hoop dat je een super zondag hebt. Je programma ziet er leuk uit. Ik zit me te vervelen, want bij Wimbledon is het vandaag een rustdag... belachelijk.
Tot de volgende keer en blog ze.
doeiii
Marianne

elke zei

Kaiserschmarren, het water loopt me in de mond. Spijtig dat Utrecht zo ver weg is.

En je hebt goed gesupporterd voor Spanje, duidelijk. ;-)
Ik heb meegekeken met de vriend.

Btw: gisteren op de radio gehoord dat hier het woord stief- zal vervangen worden door plus-. Dus hier ben je een plusmoeder. 't Is maar dat je het weet...

Elsje zei

@marianne: ik begreep al van Jonna dat je 'm bekeken had. leuk dat je nog even laat horen wat je ervan vond. gek genoeg was ik dat liefdesverhaaltje alweer vergeten... inderdaad doet dat afbreuk aan de rest van de film.

Elsje zei

@elke: ik bak ze gerust nog eens voor je, neem jij dan het ijs mee?
Enne... dat plus-moederschap, dat klinkt me iets teveel naar die supermarktketen (Plusmarkt) maar die hebben jullie misschien niet in België? Ik blijf het maar leenmoeder noemen, denk ik :-) (Eigenwijs Elsje)