maandag 23 juni 2008

Zucht van verlichtingHet is achter de rug. Afgelopen donderdag werd Elsje opnieuw onder het laserapparaat gelegd om het restje slecht zicht bij te werken. Dit keer geen LASIK-behandeling, maar de LASEK-behandeling (een oppervlakkige behandeling). Voor de lezers met een sterke maag: lees verder. Voor degenen met een zwakke maag: Elsje leeft nog ;-)

Omdat het met het toesturen van informatie vooraf niet goed was gegaan, had Elsje eigenlijk niet zo'n goed idee wat haar allemaal te wachten stond. Na de laatste check (zat er niet stiekem een kleine ontsteking in het te behandelen oog?) werd ze naar de OK gebracht. Daar werd haar oog verdoofd, schoongemaakt en stevig afgeplakt.

Vervolgens werd ze onder een microscoop gereden, en werd er een ringetje op het oog geplaatst. Gek is dat toch, dat je alles meekrijgt, sterker, dat je het ziet gebeuren! In het ringetje ging alcohol, daarna ijskoud water (schrik!) en vervolgens ging de oogarts het toplaagje van het hoornvlies van Elsjes oog wegpoetsen.

Daarna werd ze met laserstralen gebombardeerd. Dat duurde dit keer zelfs maar 13 seconden (het is echt voorbij voor je er erg in hebt), waarna er gespoeld en nog eens gespoeld werd. Tot slot werd er een bandage-lensje over het wondje gelegd. Dit moet het wondje beschermen zolang het nog niet helemaal dicht is, hetgeen zo'n 96 uur duurt.

Dat was het. Elsje mocht weer naar huis. Daar leek alles enorm mee te vallen. Ze had wel een tranend oog, en kon absoluut geen licht verdragen, maar ondanks de waarschuwingen van de arts dat de pijn erger zou zijn en langer zou duren dan met de LASIK had Elsje eigenlijk helemaal niet zoveel pijn.

Maar ze bleek te vroeg te hebben gejuicht. De volgende dag, vrijdag dus, begon het pijn te doen, erg veel pijn. Elsje voelde zichzelf een junkie, steeds verlangend naar de volgend toegestane dosis pijnstilling. Dit bleef zo tot zaterdagavond. Toen was de pijn over en resteerde er een vooral heel erg irritant gevoel van het bandage-lensje.

Vanmorgen is dat lensje verwijderd en dat was een Grote Opluchting. En Elsje zag al heel aardig met het geopereerde oog. Wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Brr...lijkt me heel eng zo aan je ogen!

elke zei

maar ondertussen is alles ok, dat is het belangrijkste. Mijn maag is niet zo goed bestand hiertegen maar ik heb het flink toch gelezen. Zolang ze er maar af blijven (van mijn ogen) is het ok voor mij.
Veel en spoedig beterschap!

Ina zei

Fijn dat je snaveltje ook weer open mag!

annoesjka zei

Ik ben nog steeds zo blij met mijn gelaserde ogen dat ik toevallig weer eens langs kwam op jouw site. Ik heb binnenkort mijn drie maanden-controle (bij hetzelfde bedrijf als jij) maar heb echt het idee dat ik van -8 naar 20/20 visie ben gegaan. Ik vind het zo'n wonder!
Moedig dat je het nog een keer hebt laten doen, terwijl lasek inderdaad veel meer pijn en overlast kan opleveren. Fijn dat het zo te lezen goed is gegaan. Geniet ervan!
(En ik denk dat ik af en toe nog wel eens kijk op je leuke blog.)

Elsje zei

@Annoesjka: super hoor! en zo fijn als het in een keer lukt!