zaterdag 7 juni 2008

Zijn glazen ingooienVanmorgen, half acht. Elsje schrikt wakker van rumoer in de tuin. Duidelijk hoorbaar wordt er aan het raam van de kamer van kind twee gemorreld. Elsje zit meteen rechtop in haar bed. Shit, inbrekers! Die hebben natuurlijk aan de open gordijnen gezien dat er daar niemand is.

Maar direct daarna denkt ze: zou een inbreker zo stom zijn om zoveel kabaal maken? Nee, toch? Nadat ze snel een t-shirt en broek heeft aangetrokken, sluipt ze de trap af en de kamer van het kind in.

Het blijkt de glazenwasser te zijn. Is die nou helemaal besodemieterd? Wat bezielt de man om op zo'n onchristelijk tijdstip langs te komen? Elsje opent het raam en sist hem deze vraag toe. Enigszins beteuterd antwoordt hij 'dat het van zijn maatje moest'. Ja, dag! Zo gemakkelijk laat Elsje niet toe dat de schuld afgeschoven wordt. 'Ik sliep nog en ben me doodgeschrokken, snap je dat? Ik neem aan dat dit eenmalig is en ga ervan uit dat jullie voortaan op een normaal tijdstip komen.' Daarna sluit ze kordaat het raam.

Als hij 's middags zijn betaling komt ophalen is hij zo arrogant dat Sjaak en Elsje zich voornemen met de buren op zoek te gaan naar een nieuwe glazenwasser. Met deze actie heeft de beste man zijn eigen - pas gewassen - glazen ingegooid.

7 opmerkingen:

Sjaak zei

Zal wel net zo zijn als met taxichauffeurs. Je mag blij zijn dat je voor te veel geld van hun diensten gebruik mag maken.

En als je naar een ander stapt kan dat niet want dan wordt het meteen besmet werk. Zo beschermen ze elkaars markt die zorgvuldig verdeeld is. Sjaak gaat anders zelf wel ieder kwartaal op een laddertje. Ze doen toch de dakkapellen op de tweede verdieping niet.

Anoniem zei

groot gelijk heb je!!
('t is zoals bij de getuigen van jehovah, die vroeger ook al ons uit ons bed belden ... we hebben dringend gevraagd om onze naam te schrappen uit hun huis-aan-huis-data-base, en ze zijn weggebleven!:))

Ina zei

Gut, da's nou werkelijk iets waar ik om zou lachen. Zo onchristelijk is half acht toch niet, zelfs niet op de zaterdag?

Linn zei

Ik zou mij zowaar een ongeluk verschieten. Hehe.

elke zei

Komen die dat echt zo vroeg doen? Niet te geloven!
En komt dit nu omdat de ramen bij jullie altijd naar buiten open draaien dat je er niet aan kan om ze zelf te wassen? Of heb ik mij dat laten wijsmaken?

Elsje zei

@sjaak: kan ik dat zwart op wit krijgen? :-)
@ch: he, dat is een goed plan. die ga ik onthouden
@ina: je vroege kinderen hebben je gevoel voor uitslapen in de war gebracht denk ik?
@evelien: dat gebeurde idd. ik denk dat ik daarom ook extra pissig reageerde!
@elke: ja, ze zwaaien idd naar buiten dus van binnenuit kom je er niet. en ons huis is heel hoog, dus je hebt een Hoge Ladder nodig en een Flinke Portie Moed om daar te gaan staan lappen. maar ja, die sukkels doen alleen maar de begane grond en de eerste verdieping. dus de ramen op de tweede en de zolder zijn altijd viesss...

elke zei

Dus toch. Is er nog nooit iemand op het idee gekomen om die ramen naar BINNEN te laten opengaan? Zooooo handig zeg!
(en sorry voor de hoofdletters...)
;-)