maandag 29 december 2008

Honderd procent Elsje (10)Af en toe leest Elsje berichtjes over de bezoekweetjes van de blogs die ze leest. Een van de onderwerpen die daar regelmatig aan bod komen, is het soort zoektermen dat mensen naar het desbetreffende blog heeft gelokt/geleid/gebracht.

Elsje heeft ook maar eens een lijstje gemaakt met de zoektermen waarmee mensen in 2008 op haar blog kwamen. Enige schroom beving haar toen op nummer één 'dierensex' bleek te staan, maar gelukkig waren nummers twee en drie ingetypt door mensen die overduidelijk op zoek waren naar het blog zelf (respectievelijk 'elsjes emoties' en 'elsje's emoties') en ook nummer vijf zal hiermee van doen hebben ('elsje'). Nummer vier was trouwens de onvergetelijke penniemaat, nummer zes 'eyescan+customvue', zeven 'kerstkaarten schrijven' (leverde vooral veel bezoekers de afgelopen vijf weken op). Nummer acht is wel weer intrigerend: 'punttepels'. Wat bezielt mensen om op die term te gaan zoeken?? Op negen 'swingit' en op tien tenslotte 'dierenbevrijdingsfront'. Zo. Nou. Het is eruit. Niet echt interessant, toch??

Interessanter vindt deze dame eigenlijk wat er gebeurde toen ze ging ego-googelen: wat levert de zoekterm 'Elsje' voor interessants op?

1. Elsje: de homepage van de stripheldin Elsje. Daar komt ook het naamlogootje van deze blogger vandaan. En bovenstaande nieuwjaarswens, waar zij zich van harte bij aansluit.

2. Briljant vindt Elsje ook de kraammand 'Elsje Fiederelsje'. Het is dat het NSG meer dan voltooid is, anders...

3. En over Elsje Fiederelsje gesproken, natuurlijk is er ook een aantal liedjes met Elsje in de tekst in de lijst die Google oplevert terug te vinden. De mooiste? 'Elsje moet naar Hopsietopsieland' van Neerlands Hoop. Materiaal voor een ander blogje. Ooit. Ook moest Elsje lachen om de teksten van 'Elsje' van Roek Williams en 'Mooi Elsje' van de Zangeres Zonder Naam

4. Dan is er natuurlijk een aantal andere Elsjes: de actrice, de dienstbode die ellendig aan haar einde kwam, wat door Rembrandt vastgelegd werd.

5. Elsje levert weinig linkjes naar boeken op. Eigenlijk alleen naar Goud-Elsje. Nooit gelezen. Jullie?

6. Tot slot blijkt Elsje een naam die veel gekozen wordt door Belgische verleners van sexdiensten. Hrm... Mocht Elsje ooit een carriere-switch overwegen dan zal ze dit in haar achterhoofd houden ;-)

Maar het allerbelangwekkendste was dat Elsje 'nobel' betekent.

Deze excercitie was voor dit meisje erg interessant. Maar is het dat ook voor de lezer geweest?

4 opmerkingen:

elke zei

Goed idee voor een stokje, dit hier! Over een stokje gesproken: wie ging nu ook alweer zorgen voor dat van het blogstukjes schrijven? Jij of ik of samen?

En ik las goud-Elsje, ja hoor. Maar echt blijven hangen is het niet. Daarin was De Vijf veel beter!

Ina zei

Goud-Elsje niet gelezen??
*Geluid van krakend ijs en een plons*
Alle tien de delen heb ik verslonden, verguisd, me slap om gelachen, ik kan er pagina's uit citeren, en mijn zusjes mogen van zichzelf en mij zeggen 'soms zijn we een beetje een goud-elsje'.
Ik ruik een blogje, dank!

*ringspok*

Anoniem zei

Goud-Elsje, het zegt me iets... maar het zit toch nog seriues onder het stof, hoor.

Anoniem zei

... zo'n leuk postje van Elsje ...