maandag 15 december 2008

Donkere dagenVanmorgen reed Elsje tegen achten de parkeerplaats bij haar werk op. Nog steeds was het pikkedonker. Bah. En ze weet zeker dat tegen de tijd dat ze wederom op die parkeerplaats staat om naar huis te gaan, het wéér donker is. Deze dagen worden met recht de 'donkere dagen voor de Kerst' genoemd.

Er is gelukkig wel een lichtpuntje: binnen een week is de kortste dag alweer achter de rug en kunnen we weer toe gaan leven naar de lente.

9 opmerkingen:

Sjaak zei

Hé Elsje; dit soort sombere berichten is meestal voorbehouden aan Sjaak. Grappig was dat ik net exact hetzelfde dacht, toen ik zag dat de bomen nu al hn blad hebben verloren. En dat het nog maar twee maanden geleden is dat we van de zomertijd naar de wintertijd. Gelukkig staat de boom en is er extra licht in huis

Tricky zei

dag is dan een voordeel van even niet te moeten gaan werken...;-) ik haatte die dagen dat ik het licht niet zag, en moest opstaan in het donker, vertrekken én toekomen op het werk in het donker, en terug thuiskomen in het donker...
maar vanaf volgende week beginnen de dagen idd weer te lengen...

Anoniem zei

Ik stoot mijn hoofd tegen een tak, in het donker. Ik zie niet veel, een voordeel als er ellende om me heen beweegt. Ik ga slapen tot voorbij het vuurwerk en ga dan opzoek naar de lente.

elke zei

Ik ben blijkbaar weer de enige die die donkere dagen niet erg vindt. Dan ziet tenminste geen mens dat mijn ramen ontzettend smerig zijn... ;-)

Anoniem zei

Ik kijk ook mee uit naar dat lichtpuntje, die donkere kou...brr

bl@nkie zei

Deze donkere dagen kunnen wonderbaarlijk mooi zijn... Vooral met al die sterren aan de hemel. Prachtig. Kijk nog eens goed! ;-)

Anoniem zei

Ik heb net hetzelfde gedacht toen ik vandaag ging werken.

Daniel Struyf zei

Heb je dan nooit zoiets van: waar ben ik in hemelsnaam mee bezig? Zou ik niet beter in mijn warme bed blijven liggen?

Elsje zei

@Daniel: ja natuurlijk, als ik in het donker naar mijn werk rijd, maar als ik dan de deur van het kantoor open doe is dat over en heb ik een heerlijke dag. tot ik weer naar buiten stap, het donker in...