maandag 22 december 2008

Logeerpartij - 2Jullie moeten niet denken dat het allemaal kommer en kwel was met Elsje en logeren. Want overdag vond ze logeren heerlijk. Andere kinderen, ander speelgoed, ander eten: zalig gewoon.

Bijvoorbeeld bij de Oom en Tante in Voorburg. Zulke mooie herinneringen aan alle toneelstukjes die we (alle nichtjes samen of in gelegenheidscombinaties) voor hen opvoerden. Of logeren bij vriendinnetje H., die hamsters had die los door haar kamer scharrelden, overal in- en opklommen en daarbij Elsjes armen en hoofd niet schuwden. Of een dagje bij vriendin A., wiens ouders enorme snoeperds zijn en waar ze dus lekker de hele dag kon schransen. Of bij achternicht G. logeren die zo'n schattig baby'tje had waarmee Elsje de godganse dag aantroetelde. Of natuurlijk met die fantastische elektrische trein spelen bij de Oom en Tante in Overschie. Voor het eerst kaasfonduen bij vriendinnetje S: inmiddels is kaasfondue nummer 1 op de lijst favoriet eten van Elsje. Superzalig allemaal.

Conclusie: Elsjes ideale logeerpartij duurt een dag. De nacht brengt ze toch het allerliefst in haar eigen huis, in haar eigen bed door.

3 opmerkingen:

Branwen zei

Ik weet hoe het voelt. Ik vond het ook nooit wat. Pas toen ik wat ouder was en bij een vriendje bleef slapen. Toen pas werd het interessant. ;)

Anoniem zei

thuis in eigen bed is het beste logeren.

Elsje zei

@Branwen: lol!
@GdeB: da's een mooie, want houdt het in je eigen bed slapen feestelijk.