zaterdag 27 december 2008

Direct naar Tommy!Wat doet een Elsje als ze de kerstdagen zonder kinderen doorbrengt? Nou, dan gaan zij en Sjaak erop uit. Zo gingen ze gisteren naar een werkelijk voorstelling in het hyperhippe Cool, de schouwburg annex muziekschool annex cultuurcentrum in Heerhugowaard. En wel goed uitspreken hoor, de naam van deze wannabe cultuurtempel, het is zoals Kool (denk maar aan Coolsingel) en niet Cool zoals in het bekende 'Vet Cool'. Elsje moest wel een beetje grinniken om zo'n cool complex in zo'n durp, net als om de foldertjes die er lagen trouwens: "Fanfare Hou en Trouw Heerhugowaard. Daar zit muziek in!"

Maar het meewarig lachen verging haar snel toen de voorstelling eenmaal van start ging. De Nederlandse band Di-rect, aangevuld met een aantal voor deze voorstelling aangetrokken artiesten (Caroline Dest, Marcel Veenendaal, Vince van Reeken en Paul Jan Bakker), 'deed' er Tommy, de legendarische rockopera van The Who. De Nederlandse teksten zijn van de hand van Jan Rot, dus Elsje moet zijn term gebruiken: ze zijn naar het Nederlands hertaald.

Vanaf de eerste seconde was het genieten. Geweldige stemmen, meer dan uitstekend gitaarwerk, de weer heerlijke teksten van Rot. Wat een fantastische middag! Dus: gaat allen Di-rect naar Tommy!

PS. Heb ik voldoende uitroeptekens gebruikt om jullie te overtuigen?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

je had me bij het prentje :-)

bl@nkie zei

Ik heb ze niet zitten tellen maar het was overtuigend! ;-)

Anoniem zei

Hmmmm, en dat op een steenworp afstand van Blue's stulpje. Misschien is het echt een bezoekje waard...????!!!???!!!

Elsje zei

@blue: ze gaan door het hele land. Hier vind je de playlist:
http://www.di-rect-tommy.nl/#/agenda/

Anoniem zei

oh oh, nostalgie, ja ja we gaan.. en bij de weg, elsje: het dubbeltje valt nu pas! 'goewie'

Anoniem zei

elpee ligt al jaren op zolder...

Roger Daltrey, zucht.

Elsje zei

@Anders: tijd om Tommy nieuw leven in te blazen?!
OT: ha! je kunt weer reageren! soft/hardware-problemen opgelost?