donderdag 18 december 2008

Weer bezoek van MurphyVandaag, kwart voor zes, A27 bij Hilversum. De matrixborden geven een maximumsnelheid van 50 km/uur aan, dus Elsje laat het gas los en remt zachtjes om haar snelheid in de gewenste orde van grootte te krijgen. Van best ver achter haar komt een auto aangescheurd, die kennelijk niet op zit te letten en Elsje op een haar na mist door de vluchtstrook op te sturen. Degene achter hem/haar zit evenmin op te letten en raakt Elsje vol. Godzijdank stappen de bestuurder en zijn passagier ongedeerd uit, evenals Elsje. Hun auto ligt volkomen in de prak. Elsjes mol heeft een stevige deuk in de achterbumper maar gelukkig verder geen zichtbare schade.

Potverdorie de tweede aanrijding dit jaar, na twintig jaar schadevrij te hebben gereden. En dat terwijl het toch al zo'n Murphy-jaar is geweest.

Gelukkig heeft Mr. Murphy het ook goed met Elsje voor want een sleepauto heeft het ongeval zien plaatsvinden. Hij stopt, laadt de auto van de ongelukkigen op en Elsje volgt hen naar het bergingsbedrijf. Na alle papieren te hebben ingevuld zet Elsje haar aanrijders thuis af en rijdt zelf met nog geen uur vertraging door naar huis waar Sjaak haar met een pizzaatje opwacht.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig ben je zelf ongedeerd ;)

elke zei

Amai zeg, dat gaat dat nogal een gang bij jullie. Nog een geluk dat het jaareinde in zicht is. Misschien maar beter binnen blijven nu!

Loes zei

Jeetje Elsje, wat goed dat het met slechts een deukje voor jou afliep.
Wat is een Murphyjaar? Ik neem aan een rot jaar, maar waarom Murphy?
Twintig jaar schadevrij...hoe krijg je het voor elkaar..

Ina zei

Jemig de pemig, wat een schrik weer. En wat een sukkels! (Ik mag het zeggen, want ik heb zelf iemand een tikje gegeven op de snelweg, okay, hij reed 30 en ik 40, maar toch, een sukkel was ik.)

P.S. Het woord voor de woordverificatie is STORINC :-)

Anoniem zei

Een troostpizza ;-)