zaterdag 24 januari 2009

De sprong naar de middelbareHet circus is nu echt van start. Vandaag de open dag van een van de voorkeurs-middelbare scholen met beide zoons bezocht. Favoriete onderdelen: het hypermoderne gymlokaal met mega-trampoline, het prachtige tekenlokaal, de bèta-experimenteerzolder, de goede sfeer en (niet onbelangrijk): de school is lekker dichtbij.

Over een week beginnen de CITO-toetsdagen. Drie dagen van uiterste concentratie en enorme presteerdwang en -drang. Want hoewel staatssecretaris Dijksma de rol van de CITO-resultaten wil verkleinen, geldt die dit jaar nog onverkort.

De sprong naar de middelbare school komt snel dichterbij. En al zijn het dan al kind 3 en 4, dan nog blijft het reuze spannend, ook voor hun ouders.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wens ze heel veel sterkte. Vorig jaar maakte ik de cito. En, ze doen heeel stoer over de Cito, maar zo eng is hij niet. Volgende week mag ik ook rondleidingen gaan geven op mijn school. :-)

Elsje zei

@Rutger: dank! ik heb je reactie aan de jongens laten lezen. Ik geloof trouwens dat ik de hele boel spannender vind dan zij ;-)
Veel plezier volgende week! Tis dat je niet in Utrecht woont, anders kwamen we even bij jou kijken hoor!

Tricky zei

Cito, bèta-wetenschappen... allemaal echt Nederland hé! Maar de overstap van lager naar middelbaar onderwijs blijft hetzelfde, lekker spannend... ook voor je jongens volgens mij, maar dat zullen ze misschien niet zo snel toegeven ;-)

Anoniem zei

Ik vond het ook een hele stap voor zonen en moeders, weeral een stap dichter in het proces van groot worden. Veel succes daar!

elke zei

mijn god, elsje, we worden oud...

grappige woordverificatie hier:
*psyche*