dinsdag 24 februari 2009

Huisjespark-horrorAfgelopen week bevond het NSG zich in een bungalowpark op de Veluwe. Het was een heerlijke week. Onverwacht. Want... Elsje heeft niet zulke goede ervaringen met dit soort parken. Een greep daaruit:

In een winter ergens halverwege de jaren '70 logeerde de toen nog kleine Elsje met haar moeder en zusjes in een dergelijk park. Op een middag sloeg ineens een steekvlam uit de kleuren(toen nog heel bijzonder!)tv. Twee jaar later, ander park. Dit keer een strenge winter, en natuurlijk viel de verwarming uit. Vervolgens deed de auto het niet meer dus het gezin zat vast ergens in de Drentse middle-of-nowhere.

Het lag niet aan de winters hoor, want zomer 1980 zaten ze met drie gezinnen op een park in de Belgische Ardennen. Op de dag dat Elsje haar elfde verjaardag vierde kregen de volwassenen uit de gezinnen onderling mot over de een of andere opvoedkwestie waarover ze van mening verschilden. Gezellig, van die onderhuidse spanningen op je verjaardag!

Elsje en haar zusje besloten eind jaren '90 met hun mannen en kinderen een lang weekend naar een bungalowpark te gaan. De man van zuslief hing als een zak aardappelen op de bank, waarbij zijn hand wel vergroeid leek met de afstandsbediening van de tv. Die van Elsje besloot op de ochtend dat ze zouden vertrekken dat hij helemaal geen zin had en liep dus rond met een chagrijnig smoelwerk. Niet zo verwonderlijk dat beide zussen inmiddels niet meer met die mannen samen zijn... Maar dat terzijde. Het kind van het zusje huilde het hele weekend (hij was een half jaar en kreeg zijn eerste tandjes), en het plensde ook nog eens hard, niet te geloven.

Ok, nog eentje tot slot: na haar scheiding besloot Elsje dat ze de eerste zomervakantie alleen met de kinderen niet thuis zou blijven, maar dat ze gezelschap zou gaan zoeken in zo'n huisjespark. Het huisje bleek een soort appartementje in een groot, onpersoonlijk en een tikkeltje vervallen complex en niet het in pastelkleuren geverfde, losstaande bungalowtje dat de site van de verhuurder sierde. Omdat de jongste spruit 'smiddags nog vrij lang sliep, zat Elsje in die tijd met de andere kinderen (te jong om alleen rond te rennen op het complex) opgesloten en ook de avonden kon ze er natuurlijk niet op uit. Brrr.

Dus Elsje zag wel een beetje op tegen de vakantiebestemming van afgelopen . Maar vanaf de binnenkomst was het heerlijk. Geen rij waarin geduwd en getrokken werd, maar een vriendelijke en persoonlijke ontvangst. Het huisje was schoon, de bedden prima, de kinderen waren bijna niet uit het zwembad weg te krijgen, het animatieprogramma bood vooral voor de jongste veel vertier, de open haard brandde lekker, en de puzzel werd gelegd. Elsje las en genoot van de frisse ochtendwandeling onder de begeesterde leiding van de lokale boswachter.

Een week als deze is meer dan voor herhaling vatbaar. Ervaringen uit het verleden bieden duidelijk geen garantie voor het heden!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Of... hoe alles altijd goed komt ;)

Anoniem zei

Toch fijn dat het tij kan keren in de positieve zin he. Goed dat je zo van je laatste vakantie hebt genoten.

Anoniem zei

Heerlijk, ik genoot een beetje mee.

Branwen zei

Klinkt goed. Eindelijk een goede ervaring met huisjespark. De aanhouder wint!

Anoniem zei

Eind goed, al goed... ik ga morgen, niet naar een huisjespark, maar naar een appartemente op De Canarische... joehoepiedoeoeoe! CU he, Elsje!

bl@nkie zei

Gelukkig maar zou ik haast zeggen. Er is een begin en een einde en alles daar tussen is het leven... een leven zonder garanties! Spannend hè. Een park kan best leuk zijn, je moet een beetje geluk hebben.. ;-)