zondag 1 februari 2009

StronteigenwijsJe zou toch denken dat een NEE/NEE-sticker op je brievenbus bedoeld is om je te vrijwaren van reclamefolders. Nou, dan kom je dus mooi bedrogen uit. Bijna dagelijks wordt het vriendelijke verzoek op de Hengeveldse brievenbus genegeerd en valt er een foldertje van een schoorsteenveger, pizzabezorger of meubelstoffeerder op de mat.

Met als gevolg dat Elsje, als ze de brievenbus hoort klepperen, eerst kijkt of het geen reclamedrukwerk is. Als dat wel zo blijkt te zijn, stiert ze de bezorgers met het corpus delictum achterna. Eerst best aardig maar allengs minder vriendelijk verzoekt ze hen om de doppen van de I-pod uit hun oren te halen om ze te gebruiken bij het bestuderen en daarna natuurlijk respecteren van de brievenbusstickers.

Momenteel overweegt ze om de NEE/NEE sticker te vervangen door bovenstaande Loesje-sticker ("Als u geen reclamedrukwerk door mijn brievenbus gooit zal ik uw vingers niet afhakken") en een groot mes klaar te leggen om gevallen van overtreding direct aan te kunnen pakken.

Dan nog verlost zo'n sticker je lang niet van alle reclame. Want de hoeveelheid geadresseerd reclamedrukwerk is nog vele malen groter. Ondanks de blokkade via Infofilter weten verzekeringsmaatschappijen, autoverkopers, loterijen en tijdschriftaanbieders Elsje te vinden. Gek eigenlijk, want Sjaak krijgt maar zelden iets... Maar dat terzijde.

Elsje stuurt alle (ja, alle!) reclamefolders terug naar de afzender. Soms lijkt dat te helpen maar er is een aantal firma's stronteigenwijs. Die blijven haar spammen. Daarom heeft Elsje nu desparate measures genomen. Aan de postcodeloterij stuurde ze de post van de afgelopen maand (7 zendingen) aan elkaar geniet terug (wie weet valt het dan op?) en aan de Bijenkorf ging de meest recente folder als volgt terug )iets voor de gebiedende wijsjes van Ina?):En mocht ook dit niet helpen, dan is het in ieder geval fijn blogmateriaal geweest.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan de loesje sticker niet lezen want beetje klein, maar ik snap de strekking. Dat je ze met een mes achternaholt of zo! Ik hoop dat het helpt.

Elsje zei

@Gerhard: er staat: "Als u geen reclamedrukwerk door mijn brievenbus gooit zal ik uw vingers niet afhakken"

Elsje zei

Heb de tekst van de sticker in het bericht opgenomen...

Anoniem zei

Bij ons is zo'n sticker voldoende om geen vervelende reclamepost te krijgen...gelukkig maar, want ik versta je ergernis!

Suske. zei

het ergst vind ik volgestoken brievenbussen van leegstaande woningen en kantoren. Reeds maanden leeg en toch iedere keer iets insteken. En als de brievenbus vol is, simpel, dan werp je het voor de voordeur. Gelukkig hebben ze hier in Roeselare een belasting daavoor ingevoerd.

Branwen zei

Ik heb een nee/ja sticker want mannetje wil wel het regionale suffertje. Prima, goed! Weetjewat ze dan doen? Stoppen ze daar foldertjes in! Getverderrie...

Branwen zei

Ff nog wat; heb wel eens de tip gehad er een baksteen bij te doen als je het terug stuurt. Maar weet niet of dat menis was of als grapje.

Anoniem zei

jij gunt het plaatselijke
muziekkorps
dus geen
nieuwe instrumenten ?

Elsje zei

@Anders: tuurlijk wel, maar daarvoor hoef ik niet aan de postcodeloterijsponsorbingozooi mee te doen. ik geef het liever direct.
Alhoewel, de plaatselijke fanfare??? Oef, nu vraag je wel veel! :-)

Anoniem zei

Hier valt het best mee. In het afgelopen jaar kreeg ik 2 flyers van een pizzeria, 1 van een schoorsteenveger en een 7-tal van het plaatselijke ontmoetingscentrum. Over het algemeen werkt ie dus de neen/neen sticker.

Anoniem zei

+ ik vind het wel knap van je dat je die iedere keer terugstuurt.

elke zei

de neen/neen wordt in Brugge dus duidelijk beter nageleefd dan in Utrecht. Al heb ik hier wel onverlaten die denken dat mijn brievenbus niet de enige is en nog vanalles in mijn deurbus stoppen. Misschien moet ik daar ook een sticker kleven. Als ik hem ooit eens herschilderd heb, dat is.

Elsje zei

@Marc en Elke: misschien moet ik toch maar solliciteren op die supergave baan bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nl bij de EU (Brussel) en dan in Brugge komen wonen... heb ik iig minder last van reclamezooi ;-)

Linn zei

Ik zou naast of onder die NEE/NEE sticker de sticker van Loesje hangen. En als ze het dan nog niet begrijpen, mja, dan is het hopeloos vrees ik.

Elsje zei

@Linn: da's een goed idee!

Anoniem zei

En naast die Loesje-sticker dan een plaatje uit het Nederlands Politiemuseum hangen: http://tinyurl.com/br22o2 :))

Ik herken dit helemaal want ook bij mij doet de Nee/Nee niet waarvoor hij bedoeld is... :( Bovenaan mijn irritatielijstje staat de firma Klingel (met geadresseerde post), die mij na ettelijke keren retourzending telefonisch garandeerde dat mijn adres helemaal niet in het bestand voorkwam, vervolgens dat het was verwijderd, daarna dat zo'n administratieve handeling natuurlijk wel een zending kan kruisen.. Enfin, maanden later ontvang ik nog steeds de folder.

Zucht.

Elsje zei

@Gnoe: jammer, je linkje doet het niet...
vindt overigens dat de firma waarover je het hebt zichzelf beter kan omdopen in Klungel :o)

Elsje zei

@allen: ik kreeg vandaag weer een folder van de Bijenkorf (die van de foto...)

Anoniem zei

@elsje over de onwillige link:

Ga naar http://www.politiemuseum.nl/zoeken.php en typ 'pot vingers'... Voila!

Wat een goede woordvondst trouwens. De volgende keer gaat de post 'Retour Klungel!' ;)

Elsje zei

@Gnoe: ajakkes, griezel! [ik had gewaarschuwd kunnen zijn door je aanwijzing, dom dom!!]. Dat zal vast en zeker wel heel effectief zijn!

maup zei

Je kunt je afmelden voor dat soort onzin via Infofilter. Ik heb dit al voor 3 verschillende adressen gedaan, werkt echt.
Het blijft natuurlijk belachelijk dat je je moet afmelden voor iets waar je je nooit voor hebt aangemeld. Rant, rant, lange donderpreek, doet denken aan orgaandonatiediscussie, is inmiddels compleet irrelevant hier.

Elsje zei

@maup: helaas, dat heb ik natuurlijk allang gedaan maar werken doet het niet... vooral autoreclames blijven hier de brievenbus binnen stromen!

Reclamedrukwerk zei

idd heel knap dat je dit zo'n lange tijd hebt volgehouden ;-)