vrijdag 13 februari 2009

Interview met ElsjeElsje heeft bij Smiley een stokje opgeraapt. Sorry Elma, ze is nou eenmaal dól op stokjes en omdat jij in onderstaand stukje voor komt, zou ik maar doorlezen als ik jou was!

De regels voor dit stokje luiden als volgt:
1. Laat een berichtje bij de reacties achter dat je geïnterviewd wil worden;
2. De schrijfster van dit blog mailt je dan vijf vragen die zij speciaal voor jou bedenkt. Dat zullen vast en zeker andere vragen zijn dan degene die zij van Smiley voorgeschoteld kreeg;
3. Met de vragen en de antwoorden maak je een bericht op je blog;
4. Op jouw beurt bied je op je blog aan om mensen die bij jou reageren te interviewen;
5. Voor mensen die bij jou reageren verzin je vijf toepasselijke vragen.

Tatadataaa: hierbij het interview dat Smiley Elsje afnam!

1. Waarom schrijf je altijd in 3e persoon enkelvoud als het over jezelf gaat?
Da's een makkie want daar wijdde Elsje al eens een blogje aan, dat nog steeds onverminderd van kracht is.

2. Wat zou je aan de wereld veranderen als je slechts één ding mocht veranderen? En waarom?
Kijk, nou wordt het gelijk al een stuk moeilijker. Slechts één ding. Pfjoe. Kraak, piep, zweet. Nou ja, als Elsje toch iets echt zou mogen veranderen, dan zou ze het mogelijk maken dat ook mannen kinderen kunnen dragen, baren en zogen. Dat zou fantastisch zijn voor mannen want dat is zo'n geweldige ervaring dat het eigenlijk een miskleun van moeder natuur is dat alleen vrouwen dat kunnen.

3. Als je terugblikje op je eigen leven, had je dan graag ergens een ander pad gekozen? Zoja, welk?
Hrm... een ander pad? Elsje heeft zich wel eens afgevraagd of ze wel een promotieonderzoek had moeten doen. Wat heeft ze aan al die kennis over dat ene plantenstofje gehad in haar verdere loopbaan? Had ze niet al eerder toch de ambtenarij in moeten gaan, waar ze het nu zo naar haar zin heeft? Maar ja, dan denkt ze weer aan a. de leuke tijd die ze daar heeft gehad en b. alle scherpte aan haar denken die het haar heeft opgeleverd en dan denkt ze dat het toch goed was.
Daarnaast heeft ze zich natuurlijk wel eens afgevraagd waarom ze in hemelsnaam of ze niet beter eerder weg had kunnen gaan bij haar ex. Maar ja, als je samen kinderen hebt, doe je logischerwijs zo lang mogelijk je best er nog iets van te maken.
Dan is er nog de periode, direct na haar 'scheiding', waarin ze in een buitenwijk van Utrecht woonde. Dat was een vreselijke periode, die ze grotendeels aan de wijk weet... Maar ja, na een jaar ontmoette ze Sjaak, die ook in diezelfde wijk woonde en daarmee bleek de wijk helemaal niet zo vreselijk en kwam de somberte gewoon door de scheiding.
Conclusie: Elsje is eigenlijk best tevreden over the long and winding road die ze tot nu toe in haar leven bewandeld heeft. En dat is dus geen obligaat antwoord: er is echt over nagedacht...

4. Als iemand tegen jou zegt: "Ga één jaar op vakantie en neem drie mensen mee." Wie zouden dat dan zijn?
Elsje moet er eerlijk niet aan denken om een jaar op vakantie te moeten, maar ja, het is en blijft een braaf meisje dus als het moet, dan moet het maar. :-) Wat voor soort reis zou ze dan willen maken? Iets van een reis naar beroemde boekenplaatsen, zoals zij gaat doen, bijvoorbeeld? Wacht even, daar ging de vraag niet over, Elsje dwaalt af.
Dus even terug naar de vraag: welke drie mensen neem je mee. Dit is gewoon gemeen, Smiley, hoe kan Elsje nou haar halve gezin achterlaten omdat ze maar drie mensen mag meenemen! Dan maar het hele gezin thuislaten en iets heel anders verzinnen. Een jaar lang, zei je? Hrm... dan moeten het dus mensen zijn die Elsje inspireren, waar ze zich niet aan gaat ergeren.
Vriendin Anja mag mee, dat is zo'n vriendin bij wie Elsje zich altijd totaal op haar gemak voelt, die een goede en intelligente gesprekspartner is en waar Elsje zich nooit aan ergert. Maar wie nog meer?
Misschien gek, maar ze zou iemand meevragen die ze niet eens echt kent: Gerrit Zalm. Een VVD-politicus, wat een belachelijk idee voor een Groen Links meisje, toch? Elsje heeft geen idee of ze het een jaar met de beste man zou uithouden, maar ze heeft hem onlangs horen spreken op een symposium en was zeer onder de indruk. Wat een erudiete man, en vrolijk. En mochten ze uitgepraat raken, dan kunnen ze altijd nog een potje gaan flipperen.
En als derde persoon vraagt ze Henny Vrienten mee. Omdat ze daar altijd al (een beetje) verliefd op is geweest, omdat hij nog steeds mooie liedjes schrijft, omdat een beetje muziek op z'n tijd broodnodig is tijdens zo'n jaar, ter afwisseling van de ongetwijfeld scherpzinnige discussies met Gerrit en Anja.

5. Wat maakt jou intens gelukkig?
Intens gelukkig wordt Elsje van een goed gesprek met Sjaak, een lekker stukje kaas erbij, een mooi muziekje op de achtergrond en goede seks in het verschiet. Bij gebrek aan deze ingrediënten voldoet een goed boek of een goede film ook trouwens, of een mooie wandeling, een paar schoenen. Eigenlijk is Elsje best gemakkelijk intens tevreden te krijgen. En tevredenheid is de basis voor geluk.

Tot slot: wie wil dat Elsje hem/haar een vijftal vragen voorlegt, melde zich via de reacties. Sluitingsdatum zondagavond 22 uur.

11 opmerkingen:

Suske. zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Bientje zei

Dit heb ik graag gelezen!
Maar zou je mij daarvoor een interview afnemen?
Liefs,

Jientje zei

Amai, de wereld is klein en ... Internet works in mysterious ways!! Vooreerst had ik niet op je blog gereageerd,maar mijn zusje Bientje blijkbaar wel, zie ik nu! Ik kende je blogje helemaal nog niet, maar vind het wel leuk, ik zal je aan mijn reader toevoegen! Een beetje eigenaardige manier van kennismaken zo via Twitter en dan nog via een misverstand, maar 't is dat 't zo moest zijn zeker? Het stokje van de interview ken ik van mijn engelse blog, daar heb ik er onlangs eentje gedaan! Vandaar de verwarring!! Hilarisch niet?
Maarre ... Stuur mij maar een interview!! Ben héél benieuwd!

Anoniem zei

geinig dit, ach, het stokje is al weg, sjammer, andere x beter.

Elsje zei

@blue: voor jou wil ik 'm wel in 2-en zagen hoor!

Elsje zei

Jientje en Bientje: zussen?? Grappig! Ik zal eens nadenken. Ken jullie blogs nog niet zo goed, dus gun me een paar dagen om goede vragen te verzinnen.

Elsje zei

Francky (http://lambiorix.blogspot.com/) zei:
stuur mij je vragen maar. ik ben benieuwd.
(met daaronder zijn mailadres, daarom heb ik de reactie verwijderd, verder nergens om)

Anoniem zei

Heel leuk en typisch geantwoord. Ik heb genoten van dit postje. Binnenkort eens rondkijken welke vragen jij de wereld hebt ingestuurd...

Elsje zei

@jientje en bientje: ben nog even bezig met nadenken (en trouwens ook op vakantie) dus plies, nog ff geduld!

Nes zei

Als je nog fantasie over hebt, doe mij ook maar, dit lijkt me een leuke...

Anoniem zei

Leuk stokje, je haalt je wel wat op de hals, maar gelukkig valt het met de aanvragen wel mee!

Heb trouwens met veel belangstelling je antwoord op vraag 1 gelezen. Vind het -als ik eerlijk mag zijn- namelijk een beetje vreemd en niet prettig lezen als bloggers consequent over zichzelf in derde persoon schrijven. Ik begrijp je toelichting ook niet helemaal, want of je nu over 'ik' of 'elsje' schrijft, het gaat toch beide over jou, dus waarom ben je dan voor je gevoel anoniemer? Maar het is natuurlijk jouw blog en jij voelt je er lekker bij, dat is het belangrijkste!

Nog veel plezier tijdens je vakantie trouwens!