woensdag 4 februari 2009

Op zo'n moment heb je niks aan een EHBO-diplomaEen bizar berichtje vanmorgen: een 25-jarige parachutespringer raakte tijdens zijn sprong in de problemen. Omdat het zijn eerste sprong was deed hij die natuurlijk niet alleen, maar maakte hij een tandemsprong met een zeer ervaren instructeur. Helaas kreeg de instructeur op zo'n twee kilometer hoogte een hartaanval. Door koelbloedig te blijven is het de jonge man gelukt om veilig aan de grond te raken. Toen was de instructeur al overleden. Op zo'n moment heb je mooi niets aan een EHBO-diploma!

Elsje is stiekem wel een beetje opgelucht dat haar sprong toen niet doorging...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat bedoel je met 'omdat het zijn eerste sprong was deed hij dat natuurlijk niet alleen'? Ik heb mijn eerste sprong (en de 2e, 3e...t/m 22e) wel alleen gedaan. Tandem springen - dAt is pas eng! Vastgebonden aan zo'n vreemde man - en ziedaar, moet je soms alsnog zelf een vielige landing regelen!

Anoniem zei

En toch zou ik het graag ooit eens doen. Al is het dan met tandemsprong... 't is beter dan helemaal niet! :-)

Elsje zei

ik dacht altijd dat dat niet mocht, alleen springen als je het nooit eerder deed? weer wat rechtgezet!

Gonda zei

parachutespringen lijkt mij sowieso geen pretje...

Tricky zei

wat een avontuur... ik maakte ook ooit een duo-sprong (toen ik een flink pak jonger was, en nog veel durfde!!) en vond het dood-eng! voor mij hoeft zo'n 'kick' niet meer echt! zeker niet als ik dan dit lees...

Anoniem zei

Hoezo, toeval bestaat niet...

Suske. zei

wat is er nu het engst ? zo'n sprong vanuit een vliegmasjien hoog in de wolken of landen met een lijk op je rug ?
Djeezusss !! Ik zou er in beide gevallen nachtmerries aan overhouden