zaterdag 11 december 2010

Dertig dagen-challenge (11)Ook al een leuk onderwerp voor een Dertig dagen-challenge-blogje: mijn broer. Want Elsje heeft namelijk wel zussen (drie stuks maar liefst) maar geen broers. Toch kan ze aan het onderwerp broers wel een blogje wijden!

Zo was ze in haar middelbareschooltijd stinkend, maar dan ook megastinkend jaloers op klasgenoten met een broer. Een oudere broer, dan wel te verstaan he? Het klasgenootje dat door haar broer op de motor van school gehaald werd was onderwerp van Elsjes Grote Verlangen. Want van jongere broertjes was (is?) natuurlijk niemand van die leeftijd gediend. Die snappen toch helemaal niet waar pubermeiden op zitten te wachten!

Anyway, drie zussen heeft Elsje dus. En dat heeft in de loop der jaren ook een aantal 'zwagers' opgeleverd. Dat zijn ook een soort broers, toch? Broers voor zolang als de relatie duurt dan wel. Want als je zus haar vent dumpt, dan ben jij je broer kwijt. Zo is het leven. Op dit moment is er één zwager, en gezien de duur van de relatie, zal die nog wel even blijven... Maar goed, die scheelt minder met Elsjes moeder dan met zijn vrouw. Dus echt veel contact heeft Elsje, alleen al door de generatiekloof die er tussen haar en de zwager gaapt, niet.

In haar studententijd heeft Elsje kortstondig een broer gehad. Een bloedbroeder, zo noemde zij hem. Het was een studiegenoot van Elsjes toenmalige lief, en een van zijn beste vrienden. Helaas is het met vrienden van je lief net zo gesteld als met zwagers: raakt het uit met je lief, dan is het veelal gedaan met het contact met zijn vrienden. In ieder geval gold dat voor deze bloedbroeder.

En tot slot heeft Elsje een collega, die over vele dingen ongeveer hetzelfde denkt als zij en die zij daarom broeâh noemt. Op z'n Haags, want deze collega is een echte Hagenees. Maar, je voelt hem al aankomen, mocht Elsje (of natuurlijk deze collega) een andere baan krijgen, dan zullen ze hun broer-zus-relatie ongetwijfeld beëindigen.

Dus, om een lang verhaal kort te maken, komt Elsje er op het broers-gebied toch uiteindelijk bekaaid af. Maar daar tegenover staat dat ze op zussengebied zeer goed bedeeld is. En dat is minstens even veel waard!

6 opmerkingen:

géke zei

Eigenlijk kom je er op broer gebied heel goed af, want wat nou als je wel een eigen broer hebt,die niets met je heeft, zich afzijdig houdt.je ontwijkt?
Dan kun je ze maar beter zelf uitkiezen. ook als daar weer verliezen bij hoort!

incinta zei

Haha, grappig.... is er ook nog een dag over Zussen of had je het in dit geval ook mogen omdraaien ;-)

Elsje zei

@géke: daar zit wat in... :-/
@incinta: als je de lijst wil zien van welke onderwerpen nog aan bod gaan komen, zie dan:
http://tinyurl.com/2wj8ewx
Geen zussen, wel een hoop andere leuke onderwerpen!

Irene zei

Broers zijn op meerdere vlakken handig! Ik heb zo een oudere broer naar wie ik opkijk en die ik in ere houd... :-) Toch hebben we ook vaak mot, maar making-up is dan weer leuk om te doen...

smiley zei

Bij het Engelse noemde dit dus eigenlijk "My Siblings", maar in mijn geval werd dat dus "Mijn broer" vermits ik maar 1 broer heb en geen zussen. Zo tof dat we in het nederlands geen vertaling hebben voor siblings hé ;-)
Maar toch leuk vertelt over jou broer hoor.

Elsje zei

@Irene: leuk je hier te ontmoeten!

@smiley: LOL zo zie je maar weer, wat een leuke nieuwe invalshoek je kunt krijgen door een losse vertaling :-)