woensdag 15 december 2010

Dertig dagen-challenge (15)Ach, wat een mooie opdracht vandaag in de Dertig dagen-challenge: mijn dromen.

Dagdromen doet Elsje vaak en graag. Over van alles en nog wat, noem het maar op. Je verliezen in een schilderij. Het eind dat je tegen vond vallen van die verder mooie roman in je gedachten herschrijven. Dromen over de toekomst: die van haarzelf, van de kinderen, familie, vrienden, collega's. Dromen over wat 'might have been' of wat 'may be' (vooral het laatste overigens want Elsje is een meisje van vooruitkijken en niet van terugkijken).

's Nachts droomt Elsje vaak en minder graag. Een nacht vol dromen is voor haar een nacht slecht slapen, want hard werken. Vaak weet ze 's morgens niet meer waarover ze allemaal gedroomd heeft, of kan ze zich slechts flarden herinneren.

Als ze zich een droom grotendeels kan herinneren en/of die blijft doordringen in haar dagdromen, kan Elsje zomaar in de verleiding komen erover te schrijven. Hier.

9 opmerkingen:

Terrebel zei

Dromen is en zijn geweldig. Het is een werkwoord én een zelfstandig naamwoord. Ooit heb ik geleerd met mijn dromen om te gaan.

Elsje zei

@Terrebel daarom luidt mijn dagafsluiting op twitter ook: Droom de dromen van je dromen :-)

Anoniem zei

's Nachts droom ik zelden, maar overdag mag ik graag wegdromen bij een boek of terwijl ik woorden zoek en proef voor een gedichtje.

Freddieken zei

Als je het einde van de roman niet mooi vond, dan moet je die niet in gedachten herschrijven maar gewoon zelf een roman schrijven... veel leuker ;-)

elke zei

dagdromen, juist, daar durf ik mij ook wel eens aan wagen. :-)

mevrouw yvonne zei

Ik droom graag, ik vind het ook leuk om ze te verklaren

Elsje zei

@freddieken: tsja, daar heb ik dan weer niet genoeg geduld voor vrees ik :-)

@Yvonne: ben benieuwd wat jij van mijn dromen zou maken :-)

venus zei

Dromen, ik vind het zo belangrijk! Die van 's nachts, die van overdag. De nachtelijke dromen analyseer ik vaak en soms draag ik een droom de hele dag bij me. Dagdromen is belangrijk want heel vaak de opmaat naar nieuwe dingen.

Gerard zei

ik dagdroom vrolijk met je mee.