dinsdag 28 december 2010

Dertig dagen-challenge (28)We stevenen nu echt op het einde van de dertig dagen-challenge af, want we zijn toe aan laatste drie dagen. Met vandaag: iets dat ik mis. Een onderwerp waar je ontzettend bij kunt gaan zitten sippen. Maar dat weigert Elsje vandaag hoor, zo tegen het eind van het jaar wordt iedereen toch al zo sentimenteel.

Maar weet je wat Elsje best wel mist? Een kat die op schoot wil liggen. Want hoe lief, schattig en knuffelig Zloty ook is, hoe graag ze ook kopjes geeft en geaaid wil worden, ze wil niet opgepakt worden en ook niet op schoot liggen. Dat vindt Elsje jammer, erg jammer.

Naschrift: de kat op het plaatje zou de tweelingbroer van Zloty kunnen zijn, ware het niet dat zij ook nooit op de laptop gaat liggen. En dat is iets dat Elsje nou juist niet mist... En zo eindigen we dit bericht positief.

12 opmerkingen:

elke zei

oh, dit hebben we echt niet gemeen, Elsje. Beesten op schoot is helemaal mijn ding niet (zoals mijn vrienden met dieren wel weten).

Terrebel zei

Leuk om een kat te vernoemen naar een munteenheid! Zeg je dan ook de naam zoals de munteenheid moet worden uitgesproken (Iets van "Schlotsj")of zeg je gewoon Zloty?

Elsje zei

@elke: ik weet het, ik kom je ook nog een keer verlossen van die naaktslakken. Of zijn die de tuin inmiddels uitgelucht? :-)

@terrebel: de kat heette in het asiel Charlotte, dat werd bij ons direct Lotje en toen Zloty. We spreken het daarom uit als Zlottie...

Ina zei

Maar in jullie grote huishouden is toch nog wel plek voor een lev of een roebel?

*damensp* (ik zou een vrouwenpoes nemen)

mevrouw yvonne zei

Ik heb een Draakje, een kater, wil ook niet heel graag op schoot. Heel jammer. Verder is hij wel lief hoor ;-)

Elsje zei

@ina: ik denk dat ik dan voor een forint ga. Of een dollar. "Dollar, eten!" :-)

@Yvonne: ja, ook al liggen ze niet op schoot, toch zijn ze leuk he? :-)

Zeekraai zei

Dat kan veranderen hoor... Murka ligt tegenwoordig graag op schoot, vroeger nooit. Maar Robbie wil zelden op schoot, maar onderweg (boot,auto) dan weer wel.

Zeekraai zei

Ze liggen ook graag bij de visite op schoot en niet bij ons... Waarschijnlijk om te jennen. Zoals afgelopen voorjaar nog bij ene Elsje, totdat die opsprong omdat er een schaatser de verkeerde bocht nam...

Branwen zei

Ik weet wat je bedoelt. Had vroegah een Bonny en die lag vaak op schoot. Bonny werd 19 maar toen was ze op. Heb nu een Rommel, vaak in de buurt, altijd buiten bereik en een Spinner. En die laatste gaat recentelijk ook op schoot. En dan merkt je dat je dat best wel gemist heb. Ben blij met het beestje.

Sonnetje zei

Mijn stoere Cleo was zo'n kater die altijd links tegen je aan kwam liggen. Ja, links, niet rechts en niet op schoot. Maar wel altijd gezellig. Nu alleen nog Figaro in huis. Die wil wel graag op schoot, maar ze wil maar niet begrijpen dat ze daarbij niet enthousiast haar nagels in mijn benen mag plaatsen. Niet altijd even succesvol dus...

venusvido zei

LOL, doet Snorro ook altijd, op mijn laptop liggen. Vorig jaar had ik er 1, een lapje, die daar volkomen door van slag raakte -> alles stond upside down op het scherm als ze op het toetsenbord had gelegen. En toch vind ik haar lief.

Ilona Dekker zei

Het kan altijd nog, onze poes uit het asiel in Den Bosch woont nu 6 jaar bij ons en komt sinds 2 maanden regelmatig op schoot. Het begon met 2 pootjes op schoot en nu helemaal. Oppakken nee dat wil ze niet maar als ik de kans krijg doe ik het toch.