dinsdag 31 oktober 2006

Fase één achter de rugVanmorgen is de spruit geopereerd. Ondanks de prima voorbereiding waren moeder en kind toch vreselijk zenuwachtig.

Keurig op tijd meldden zij zich bij de kinderdagbehandeling. Een half uurtje later mocht de patient al richting de operatiekamer. Dit leverde een kleine paniekreactie op want hij had nog geen 'intake' gehad en vaders was ook nog niet gearriveerd. Het eerste werd in rap tempo verholpen, maar het tweede toen nog niet. Gelukkig waren Elsje en knuffel Poekie er om het jochie te begeleiden op deze spannende reis.

Het inbrengen van het infuus werd dusdanig geïnteresseerd gadegeslagen, dat de patiënt nog net niet van de operatietafel viel. Met een welgemeend 'slaap maar lekker en droom maar fijn' nam Elsje afscheid en mocht zij met een kopje thee in de uitslaapkamer wachten. Een minuut of tien later was de operatie al achter de rug en kon het wakker worden beginnen. Dat ging met veel onrust en huilen gepaard. Van de schrik van het bloed op het bed, de opgekropte nervositeit en een beetje van de pijn. Maar toen hij eenmaal terug op zaal was, zat vaders daar klaar en was al het leed snel geleden. Al vlug ging het eerste ijsje van de dag erin. Een uurtje later gaf de arts het groene sein om huiswaarts te keren.

Gelukkig viel de ingreep zelf erg mee: alleen de bijholtes moesten worden gespoeld. Verwijdering van de neusamandelen was niet eens nodig. Over twee weken wordt de behandeling nogmaals herhaald om een blijvend effect te bewerkstelligen.

Technisch gezien allemaal prima verlopen, maar Kraantje Lek zal nog wel even wat emotietraantjes moeten laten voor ze de eerste operatie van haar kind helemaal verwerkt heeft. Over twee weken de herhaling. Dan zit ze er vast weer gespannen, maar niet meer zo nerveus bij.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Moeders zegt "Proficiat en er komen herinneringen boven va het amandelen knippen van Ceciel .
De "slager "keel neus en oorarts "zette haar op mijn schoot en begon zijn slagerswerk .Verschrikkelijk ! gelukkig hebben we nu menselijke ne kindvrienderlijke methodes .
Dus nu maar lekker verwend worden Hugov !! en ieder dag een ijsje !

Anoniem zei

Het jochie was de dag dapper doorgekomen en kreeg zijn diploma daarvoor. De traantjes bij zoon en moeder horen ook bij het beleven van zo'n dag. Na vier borden past én nog frietjes was de tank inderdaad ook leeg. De amandelen zitten er nog dus het herstel gaat razendsnel..

Ina zei

Dat het over twee weken nog een keer moet, is wel even een domper,zeg. Brrr. Ook voor ouders. Dapper jongetje, eet maar veel ijs!