woensdag 18 oktober 2006

Laatste waarschuwingKen je dat? Je krijgt een rekening op de deurmat geserveerd waarvan je denkt: "He, dat klopt niet helemaal. Het klopt trouwens ook niet helemaal niet, maar toch niet genoeg om tot betaling over te gaan. Dat moet ik even uitzoeken". Dus die rekening blijft even liggen.

Als je dan eindelijk een momentje hebt kunnen vinden om de financiele administratie van de rekeningstuurder te attenderen op het feit dat er een fout gemaakt is, is de financiele administratie natuurlijk niet bereikbaar. "Nee, op woensdag werkt er nooit iemand", of "Nee, ik krijg geen gehoor, kunt u het later nog eens proberen?" zijn slechts enkele van de mogelijke reacties die je dan krijgen kunt. Om GEK van te worden!

Zoiets ook overkwam Elsje. Een rekening voor de toch al peperdure kinderopvang bleek nog iets gepeperder dan gewoonlijk. Het juiste bedrag werd overgemaakt maar zoals dat gaat werd dezelfde dag nog een herinneringsnota door de postbode bezorgd. Natuurlijk hing Elsje direct aan de telefoon maar helaas: "De financiele administratie is deze week op vakantie en bovendien werkt ze nooit op woensdag". Met verbluffende tegenwoordigheid van geest vroeg Elsje of er misschien een mogelijkheid was om zich via de mail met deze persoon in contact te stellen. En zowaar: ze kreeg een mailadres.

Nu ze toch bezig was, stuurde Elsje direct een mail waarin ze de situatie haarfijn uitlegde. Ze verzond deze mail in de naieve veronderstelling dat hiermee het probleem opgelost zou zijn. En het leek ook die kant op te gaan want keurig netjes kreeg Elsje antwoord van de inmiddels op het nest teruggekeerde financiele administratie dat er inderdaad een fout was gemaakt die direct rechtgezet zou gaan worden. Opluchting alom. Ware het niet dat twee dagen later een aanmaning afgeleverd werd.

Na nog enig heen-en-weer gemail dacht Elsje gisteren nu dan echt een punt te kunnen zetten achter deze zaak. Maar u snapt het al: vanmorgen een 'laaste aanmaning' ontvangen. Nog zotter is dat er daarnaast een tweede envelop op de deurmat lag, waarin melding werd gemaakt van een bedrag dat teveel betaald zou zijn.

Elsje heeft nu de financiele administratie maar een laatste waarschuwing gestuurd. Per mail want: "Helaas, de onze organisatie is momenteel wegens een bedrijfsuitje telefonisch niet bereikbaar"...

Geen opmerkingen: