zondag 8 oktober 2006

Geniet van MagritteVandaag waren Elsje en Sjaak met het hele gezin in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Er is namelijk op dit moment een tentoonstelling van de Belgische kunstenaar René Magritte (1898 - 1967) te zien, met als titel 'Voici Magritte'. Deze kunstenaar is wereldberoemd doordat hij de werkelijkheid van alledag net zo een draai weet te geven dat er zeer verassende dingen uitkomen.

Een jaar of 15 geleden was er een veel grotere tenstoonstelling in Oostende. Daar kocht Elsje een boekje over het werk van Magritte om na te genieten. Dit boekje wordt nog steeds zeer regelmatig uit de kast gepakt.

Enig was het om de kinderen in te wijden in de geheimen van Magritte. "Ceci n'est pas une pipe", maar wat zie je dan wel, wat zie je niet, wat betekent dit allemaal eigenlijk? Het "Hè'? Hé!" was niet van de lucht: puur genot. En zo mooi hoe alle kinderen steeds weer verschillende dingen in de werken zagen en er uit haalden. Zo riep er één bij het plaatje dat Elsje hierboven gebruikt: "Hé mam, it's raining men!"

Ook vandaag nam Elsje weer een boek mee: de catalogus van de tentoonstelling. Om de komende 15 jaar weer vooruit te kunnen.

Elsje kan kort zijn. Gaat dat zien: geniet van Magritte! Nog te zien tot 3 december...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt goed zeg! Zodra het schip met tijd komt ....
Maar eerst Rembrandt. 't Leven is zo lelijk nog niet.

Ina zei

O, ik was hier anonymous. Dat was per ongeluk.