vrijdag 13 oktober 2006

Waar is weg zeven?Twee jaar geleden gaf Elsje haar oudste kind een bezoekje aan de schouwburg kado voor haar verjaardag. Het werd de kindermusical 'De zevensprong', gebaseerd op het gelijknamige boek van Tonke Dragt. Dit boek draait om meester Frans van der Steg, die als huisleraar in het Trappenhuis de tienjarige Geert-Jan Grisenstein helpt met het vinden van een lang verborgen schat.

De uitvoering was een feest en de CD met de liedjes werd direct aangeschaft. Sindsdien schalt met grote regelmaat de stem van Menno Bentveld als meester Frans van der Steg door de woonkamer. Favoriet liedje van Sjaak is het Zevenspronglied:

Eén naar het dorp,
naar de stad dat is twee.
Drie is de Kruidenhof.
Vier het café.
Vijf gaat naar Langelaan,
zes naar de tent.
Maar waar is weg zeven?
Dat is onbekend.

In de ban van dit geweldige kinderboek is het hele NSG onlangs naar Ruurlo getogen om daar de Zevensprongroute te fietsen. Deze route van een km of 15 voert je langs allerlei opdrachten die je helpen om het mysterie van het Trappenhuis op te lossen en zo de schat te vinden. Heel slim is die natuurlijk verborgen in een pannenkoekrestaurant (waar ze overigens uitstekende pannenkoeken serveren).

Het Zevenspronglied wordt in het NSG ook vaak gezongen als de TomTom aangaat. Dit navigatiesysteem, hier in huis Thomtidom gedoopt (naar de magiër uit de Zevensprong), helpt je immers om overal te komen, of het nu de Kruidenhof is of Langelaan. Tenminste, meestal. Want in het jaar dat TomTom Elsje de weg wijst, is ze al een aantal keer niet goed uitgekomen of via een enorme omweg. Dan is een SjaakSjaak, met zijn fabuleuze kaartgeheugen, wel zo handig in het gebruik en daarnaast een stuk gezelliger.

Geen opmerkingen: