zondag 11 februari 2007

Amazing discovery
Momenteel is er een reclame op de tv voor rijst die je maar even in de magnetron hoeft te zetten en klaar is Kees. In die reclame wordt gebruik gemaakt van het format dat vroeger 'amazing discoveries' heette. Een Amerikaan prees de een of andere vinding aan aan een andere Amerikaan. Bijvoorbeeld een fitnessapparaat, een nieuwe pan, een of andere crème waardoor je nooit een oude huid zou krijgen of een niet-lekkende verfkwast. Dit waren dan de amazing discoveries, oftewel de wonderbaarlijke ontdekkingen. Het programma was heel erg, maar werd bijna vermakelijk doordat de stemmen in het Nederlands nagesynchroniseerd werden met zo'n Barry-Hughes accent. 'Dit is werrrkelijk gewweldich, Mike!'

Toen een aantal jaar geleden in het Utrechtse kabelpakket Discovery channel opgenomen werd, vermoedde Elsje dan ook dat dit kanaal enkel en alleen 'amazing discoveries' zou gaan uitzenden. Gelukkig bleek dat niet het geval. Vooral het programma Myth Busters is errug leuk. In dit programma worden allerlei pseudo-wetenschappelijke claims en bakerpraatjes op zeer vermakelijke manier onderzocht door twee mannen (waarvan de een sprekend lijkt op Kiefer Sutherland, maar dat terzijde).

Het logootje van Discovery Channel kreeg wereldwijde bekendheid doordat de wielrennploeg van Lance Armstrong door hen gesponsord werd. De Discoveries stonden bekend als harde werkers, een hecht team dat het hele jaar toewerkte naar dat éne moment: Lance in het geel op de Champs Elysées.

Helaas is de naam Discovery door het slijk gehaald door het dopingschandaal van Floyd Landis, kopman sinds het vertrek van Lance. Floyd probeerde afgelopen jaar dik onder de dope het geel mee te smokkelen. Natuurlijk niet zo wonderbaarlijk dat dat niet lukt als je op je borst de naam 'Ontdekking' draagt.

De zender heeft zich, zo werd gisteren bekend, teruggetrokken als wielersponsor. Nu op zoek naar een sport die dopingvrij is, zodat 'ontdekkingen' kunnen worden voorkomen?

Geen opmerkingen: