zaterdag 10 februari 2007

StopwoordHet nieuwste stopwoordje van de brugpieper in huize HEMAJAS is 'Oehlalah!'. Elsje bedoelt dus niet het Oehlahhhh dat de Martianen in War of the worlds uitroepen, maar dat op z'n Italiaans, zoals 'Mama Mia'.
En elke keer dat zij dat roept antwoordt Elsje met 'doet zo viele piene!'. Pure reflex. Waar komt dat in hemelsnaam vandaan? Zij vermoedt dat het een van de zussen vroeger thuis was, maar weet dit niet zeker. Misschien komt het uit één of andere tv-serie of zo? Wie het weet mag het zeggen.

Elsje kan zich voorstellen dat het voor haar huisgenoten vreselijk irritant is. Zij hoopt dan ook dat het stopwoordje Oehlalah snel vervangen zal worden. Gezien de snelheid waarmee haar taalgebruik wijzigt (sneller dan het weer), zal het allemaal wel weer snel afgelopen zijn.

1 opmerking:

Sjaak zei

Sjaak had het nog niet zo gemerkt maar na lezing van het blogje werd dat wel anders. Nou zou de pot de ketel verwijten als hij daar een opmerking over zou maken want het Haska Mia, Vissticks, Dikkie Dik, Dré! VRIEND!! etc is niet van de lucht in huize HEMAJAS