dinsdag 27 februari 2007

Spaarzaam



Elsje is best een zuinig meisje. Zo doet ze altijd alle lampen uit als ze de kamer uitgaat, en de voordeur zo snel mogelijk dicht in de winter. En koopt ze best vaak huismerken in plaats van A-merken en ze is een voorstander van het gebruik van spaarlampen.

Natuurlijk doet ze dus ook mee aan allerlei acties om kortingen te kunnen sparen op diverse producten. Zoals daar zijn de gratis pakken koffie, bijeen te sparen door punten op de espresso. Of de gratis toegangskaartjes voor de Efteling die je kunt sparen door vele tientjes bij de Appie te spenderen (elk tientje één zegeltje, voor 20 zegeltjes één toegangskaartje of zoiets). Of dat ene gratis ijsje dat je krijgt als je hier twaalf knipjes op je ijsjeskaart hebt.

Aangezien Elsje een enorme theeleut is, spaart zij ook al jaren de punten op de thee. En aangezien zij een enorme theeleut is, heeft ze al menig zegeltje uit de Pickwick-verpakkingen gescheurd. Vroeger gingen die puntjes naar schoonmama, maar ja, die hoort bij de ex. Dus sinds een aantal jaar heeft Elsje zelf een potje met puntjes aangelegd.

Van de week ging zij eens kijken wat een jaar of drie, vier driftig sparen haar nu zou opleveren. Misschien wel een setje echt mooie theeglazen, of wie weet zijn er zelfs genoeg puntjes in het potje voor zes zilveren theelepeltjes? Maar helaas. Na bijna drie jaar driftig sparen heeft Elsje maar liefst één theeglas bij elkaar gespaard... Die lui van de Pickwick zijn dus nog zuiniger dan Elsje!

Geen opmerkingen: