donderdag 20 november 2008

Advocaatje, leef je nogTegenover Elsje in de trein zat een jonge man. Je kent het type wel: zo'n snelle jongen, met een maatpak en glimmend gepoetste zwarte schoenen. Zo'n goed geschoren, keurig gekapte jongen met gadgets. Niet iemand in de IT (zijn pak zag er te duur uit), noch uit het bankwezen (het pak miste het in die branche bijna verplichte krijtstreepje). Elsje vindt het altijd leuk om te te gissen wat mensen in de coupe doen voor de kost. Bij deze jonge man was ze er nog niet uit toen zijn telefoon ging.

Het was iemand van zijn kantoor. Een advocatenfirma, zo bleek uit het gesprek. Uitgebreid besprak hij een nieuwe client:
"Ja, ze heet Van ...., met dubbel ee inderdaad. Voorletters .... Geboortedatum ..... 1980, ja, net als ik 28 dus. Ze moet vanmiddag om 3 uur voor de politierechter verschijnen. (...). Rijden onder invloed. (...) Kunnen wij haar representeren? (...) Nou, ik moet nu naar Den Haag, maar als ik op tijd terug ben wil ik de zaak wel doen. Nee, anders moet je Huppeldepup maar vragen. Daar bel ik straks nog wel even over."

Schandalig hoe deze jongen de privacy van zijn client schond! En eigenlijk minstens zo erg dat Elsje daar niets van zei. Die mogelijkheid bedacht ze zich pas later die dag. Iemand niet aanspreken op schending van integriteit is een schending van integriteit op zich. Elsje schaamt zich.

8 opmerkingen:

Branwen zei

Maar hij begon!

Anoniem zei

ben jij pas 28 ?

Anoniem zei

Ja, dat soort momenten ken ik. Secundair (niet-) reageren is mij niet vreemd. En je dan nog schuldig voelen ook...

Ina zei

"Zeg, ik hoor je praten... je hebt het over mijn nicht! Wat een loeder. Rijden onder invloed, zei je? Mag ik een foto van je maken? Zo interessant altijd, een advocaat!"

Elsje zei

@Branwen: LOL
@Anders: wist je dat nou nog niet? Ik ben al jaren 28!
@Blue: gelukkig ben ik niet de enige!
@Ina: ROFLOL!

Anoniem zei

in de trein hoor je dingen die je soms liever niet wilt horen.
maar wel om van te smullen zijn en je bij blijven.

Linn zei

Hé, ik heb net gisteren, voor de eerste keer in mijn leven, een fles advocaat gekocht. Hoe toevallig.

Mijn excuses voor de lichtjes off topic zijnde reply. Alhoewel, met die afbeelding vroeg je er eigenlijk om. ;-)

Elsje zei

@Linn: he, leef jij ook nog! ;-))