zaterdag 1 november 2008

Een stokskeVan over de grens is Elsje bekogeld met stokjes: Veerle en Cursief Huigje deden dat actief en vele andere bloggers lieten 'm voor het oprapen achter. Het gaat erom dat je zes onbelangrijke/onbetekenende of onbenullige dingen over jezelf meldt. Poehee. Op zich niet moeilijk, maar ja, welke lezer interesseert dat soort dingen nou?

Daarom, for what it's worth: zes onbelangrijke dingen over Elsje.

1. Elsje gaat het liefst elke dag naar de kapper. Het laten frutten aan haar haar vindt ze werkelijk het einde. Slechts de tijd en het geld dat daarmee gemoeid zou zijn, weerhoudt haar ervan.

2. Vroeger had Elsje een poster op haar deur met daarop de tekst: "Heavy metal-fan", gekregen van haar zus om het feit dat ze een beugel droeg.

3. Als Elsje niet leest in bed, kan ze niet in slaap komen.

4. Elsje heeft een enorme hekel aan uien. Jakkes! Vooral als ze rauw zijn (door de salade bijvoorbeeld). Regelmatig zit ze ze dan ook uit het eten te vissen.

5. Zowel de handen als de voeten van de oudste zijn inmiddels groter dan die van Elsje. De voeten van de jongste zijn al bijna even groot (en die is 8). Trek je eigen conclusies.

6. Het enige dat Elsje doet in het huishouden is de was.

Zo, tot zover dit stokje. Ik heb nog niet veel Nederlandse bloggers aan dit stokje gezien en daarom probeer ik het eens. Bl@nkie, Anders, Ina, Branwen en Gerhard, durven jullie de uitdaging aan?

En mocht je nieuwsgierigheid nog niet bevredigd zijn, kijk dan ook eens hier, daar staan namelijk nog zes zaken over Elsje, maar dan in de categorie weird.

13 opmerkingen:

bl@nkie zei

Ik ben gek op jou, je weblog maar aan stokjes heb ik nooit gedaan! ;-)

Sjaak zei

@elsje

ad 6: zolang het geen sportkleren betreft dan...

verder doe je wel de poes, de kledingbeurzen, gaat met de kinderen kleren kopen, regelt alles 'omtrent de hulp' en ben je de medische vraag- en verzorgbaak.

Branwen zei

Nou, OK dan ;)

Anoniem zei

hm, leve uien! (of ajuin, zoals wij ze noemen. Of anjuns, in het dialect :)). Vooral rauw. Met yoghurt, mayonaise, peper en zout. En bieslook.

Elsje zei

@bl@nkie: oke, oke, maar ook zonder stokjes op te rapen kun je vast wel een keer een lijstje met onbelangrijke zaken over jezelf vermelden toch? (*kijkt met van die puppy-ogen*)

@sjaak: (*zucht van opluchting*)

@branwen: jippie, toch nog iemand die het stokje opraapt, ik was al bang dat wij Hollanders het zouden laten afweten ;-)

@maarten: (*rilt hartgrondig*)

elke zei

Vroeger had ik dat ook met uien maar nu ben ik gek op de geur van uitjes in de boter. Rauw ben ik ook geen fan.

Linn zei

Alé zeg, ajuin is net zo lekker. Al moet ik zeggen dat ze er ook niet mee moeten overdrijven. Toch zeker niet rauw.

Nummer 2 is trouwens wel grappig.

shrink zei

en wie kookt dan (al of niet met gebakken uitjes...)?

Elsje zei

@shrink: de bovenstebeste Sjaak is hier meestal de kok in huis maar ook de kinderen laten zich niet onbetuigd op dat vlak...

Anoniem zei

Mag ik ook meedoen, mag ik ook meedoen?

Elsje zei

@blue: tuuuuuurlijk! bij deze gooi ik het stokje jouw kant op!!

Anoniem zei

Onbelangrijk, maar toch leuk om weten...

Anoniem zei

Oh, ik doe ook mee hoor! Had niet door dat ik even moest terugkoppelen! <:O) Alleen weet ik ze altijd zo moeilijk door te geven...