dinsdag 18 november 2008

Blinde sympathieAfgelopen week zat Elsje in de trein. Buiten de spits, wat niet zo vaak voorkomt. Het gedrag van mensen buiten de spits is aanzienlijk anders, zo mocht zij concluderen. Lange telefoongesprekken over allerhande zaken nemen de plaats in van korte mededelingen over vertragingen en verwachte aankomsttijden.

De man achter Elsje bijvoorbeeld, voerde een gesprek met waarschijnlijk een van zijn medewerkers, die hij de hemel in prees voor het werk dat die had verzet voor de een of andere bijeenkomst. Dit deed hij op zo'n enorm aardige manier dat Elsje een blinde sympathie voor hem opvatte. Daarna belde hij met een zakenrelatie (schat Elsje in), die hij eveneens op vriendelijke, maar oneindig veel zakelijker toon te woord stond. Zo'n baas zou Elsje ook wel willen!

Pas uren later drong het tot Elsje door dat de man net zo'n stem had als Mark Rietman, je weet wel: Kiet Bussink uit Oud Geld. En dat lijkt Elsje in interviews altijd een heel sympathiek mens. Kennelijk vindt ze daardoor iemand met een gelijksoortige stem direct ook sympathiek. Is dat jullie ook wel eens overkomen?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat vond ik nou eens een prachtige serie, zouden ze die nog eens een keer uitzenden? Sublieme acteerprestaties.

elke zei

Ik val meestal voor de stem van de man. Zo hebben wij een architect op het werk waarvan we (mijn collega en ik) al beginnen te kwijlen als we hem nog maar horen.
Al moet ik zeggen dat het woord 'blind' me sinds gisteren de lachstuipen bezorgt. Maar ik kan het echt niet vertellen want
1. dan is het niet meer grappig
2. niemand zal me nog graag hebben.
't Zal voor een keer in Utrecht zijn, peis ik.

Ina zei

Dat erretje van Wouter Bos. O, kwijl, heerlijk!
(Sorry, Wout, volgende keer probeer ik op te letten op wat je zegt.)

bl@nkie zei

Ik weet wel dat mensen met een aangename stem gelijk ook aantrekkelijker overkomen. Vreemd maar waar! Natuurlijk val ik ook voor sensuele stemmen... ;-)

Tricky zei

mooie stemmen, hm, ja, zwijmel zwijmel... tricky

Elsje zei

@tijdtussendoor: ja, dat zouden ze inderdaad moeten doen. De serie is trouwens op DVD verkrijgbaar...

@elke: over Utrecht gesproken: wanneer gaan we een rondje Rietveld doen?

@ina: lol, ik stel me ineens voor dat je kwijt bij erretjes. JP kan er op dat gebied ook wat van. LOL

@bl@nkie en tricky: ja, maar wat voor een stem vinden jullie dan aantrekkelijk. Voorbeelden wil ik, voorbeelden! :-)