vrijdag 5 december 2008

Kijk eens even, beste ElsjeVanavond is het pakjesavond. Die zullen Elsje en Sjaak niet vieren, want de kinderen zijn allemaal bij hun 'andere ouder'. Gelukkig mocht Elsje verleden week bij het afscheid van de baas voor Zwarte Piet spelen, in een prachtig professioneel Pietenpak. En maar strooien, of moet Elsje met het strooigoed de gasten bekogelen zeggen...

17 opmerkingen:

Ina zei

Oef, dat lijkt me een zwart avondje in het leven van een NSG.
'k Hoop dat jullie het toch wel gezellig hebben. Boterlettertje? Bundeltje Slauerhoff?

Elsje zei

@Ina: inderdaad niet het leukste heerlijk avondje :_(
Wel gaan we gezellig samen een weekendje weg!
Jij al klaar met gedichten/surprises maken?

elke zei

De mijne zijn er ook niet. Spijtig maar ja, de vorige jaren waren ze altijd bij mij dus ik kan niet klagen. Ik zal alles mooi uitstallen op hun bedden en er de schoen bijzetten want junior raakte in paniek omdat ze haar schoen niet gezet had.

Veel plezier op 't weekendje!

Elsje zei

Goed plan, Elke! En voor jou (en vriendlief?) natuurlijk ook een gezellig avondje!

Ina zei

@elsje: 5 up, 6 to go

Anoniem zei

Geniet heel erg van je weekendje weg!

Branwen zei

Oh Piet spelen. Heb ik nog nooit gedaan. Lijkt mij geweldig!
Ik ben vanavond heul alleen want heb geen kinderen en man gaat biljarten. Maar ik heb van Sint gehoord dat ik een lekker warm bad mag nemen en uit mijn nieuwe boek (zelf gekocht want Sint doet dat alleen voor de kindjes, en zo hoort dat ook) zeker 3 hoofdstukken mag lezen. Ook lekker! (ja, en heb ijs van B&J gekregen, wat wil een mens nog meer)

Tricky zei

oh, wat jammer! lijkt me net zo leuk als je kids hebt... maar een weekendje weg is natuurlijk ook niet niks! geniet ervan!

ik was ooit ook es zwarte piet en had het even moeilijk met mijn 'rol' toen één van de kinderen me zei: 'ik heb u gisteren op tv gezien!' - ik had natuurlijk niet meteen door dat ie mij-als-piet bedoelde, hihi!

tricky

bl@nkie zei

Ik heb geen kids, en sinterklaas gaat aan mij voorbij. Maar dat is ook volledig mijn eigen keuze.. Als ik de pieten over de daken hoor sluipen gaan bij mij de lichten uit, steek ik een kaarsje aan en geniet ik van een sinterklaasloze vrijdagavond! *heerlijk*

Anoniem zei

Nadat Sint Holland had verlaten is hij vandaag in Dakar geweest. Groot feest, eerst op de residentie en daarna in Fenetre Mermoz op no. 40. Eva is misselijk van alle chocolade en pepernoten naar bed gegaan, maar dolblij met haar nieuwe my little pony speelkoffer met electronische geluidjes die mama gek maken! Kus van je zus uit Afrika!
PS Kreeg je de smink er nog af vorige week of heb je nog rouwranden om de ogen?

Anoniem zei

Aaah, leuk altijd, Pietje spelen, maar Sinterklaas spelen heb ik nog nooit gedaan. Lijkt me ook wel weer een uitdaging.

Elsje zei

Pietje spelen was briljant. Niemand herkende me (tot ik mijn mond opendeed, mijn stem verdraaien ben ik duidelijk nog niet meester). Na een goede douche was het Pietenzwart er gelukkig af (had mijn oren onder de pruik verstopt zodat ik daar niet hoefde te pulken).
Het weekendje was prima, vooral vandaag (zondag). Heerlijk gewandeld in de zon en ook nog een lekker stukje appeltaart gegeten!

Elsje zei

@zuslief: zo, die Sint is een busy mannetje, ook nog even naar Dakar!
:-)
Kus Eva van me!!! (en jezelf ;-) )

Anoniem zei

Ik heb ook al een paar keer Piet gespeeld en vond het best leuk. Een keer was het in een zwembad. Ik moest toen pakjes in het water gooien en viste ze er net iets te enthousiast samen met de kinderen weer uit. Resultaat: de rest van de dag natte handschoenen, en ik mocht die natuurlijk niet uitdoen...

bl@nkie zei

Btw. welke piet ben jij op de foto? ;-)

Anoniem zei

Piet gaf ook nog een zwarte zoen cadeau!! Die krijg je ook niet iedere dag....

Elsje zei

@Jan: en de ontvanger was er duidelijk blij mee (ondanks de rood/zware vlekken!)
;-)