vrijdag 30 januari 2009

Alweer sportiefEen sport waar Elsje heel goed in is, is aanmoedigen. En daarom heeft ze vandaag de kou getrotseerd om de klas van de zonen aan te moedigen, die was uitverkoren om aan het programma Z@ppsport deel te nemen.

In dit programma vechten vier jongens een sportieve battle uit tegen vier meisjes. Ja, de bedenkers van zijn duidelijk heel 20e-eeuws: jongens tegen meiden. Elsje had toch gehoopt dat we in de 21 eeuw andere battles zouden kunnen bedenken dan die tussen de seksen.

De opnames duurden echt eindeloos. Niet te geloven. Terwijl de makers pochten dat het in één keer zou worden opgenomen. Dat was ook wel zo, maar voor de camera's een keer gingen draaien! Wel zes keer moesten we (de meegekomen klasgenoten, ouders en leerkrachten) voordoen hoe we zouden juichen voor 'De Jongens!!!' en 'De Meisjes!!!'. En hoe we met de spandoeken zouden zwaaien. Om heel balorig van te worden.

Toen de kinderen dan eindelijk helemaal klaar stonden, gespannen naar de scheidsrechter kijkend voor de aftrap, wilden de cameralieden van elk van hen een halve minuut durende close-up maken. Als je je realiseert dat de jonge strijders in korte broek en t-shirt in de vrieskou stonden, kun je je voorstellen dat Elsje zich daar dood aan ergerde. En anders haar voeten wel, die als klompjes ijs onderaan haar benen bungelden.

Maar goed, toen de wedstrijd eenmaal van start was, was het een bijzonder spannende en verhitte strijd. Het publiek schreeuwde zich schor, vergat de kou en de ene wave na de andere rimpelde door hun gelederen. Het resultaat zal binnenkort op tv te bewonderen zijn, dus Elsje houdt de uitslag nog even voor zich.

5 opmerkingen:

Daniel Struyf zei

Wat leuk! Bij ons in Vlaanderen bestaat ook een soortgelijk programma. Maar, waar zijn die zonen van je? Ik zie alleen maar (weliswaar leuke) meiden op de foto :-) Laat je me weten wanneer de opnames op antenne komen? Dit wil ik graag zien!

Tricky zei

aha, de kids op de tele! laat maar weten wanneer en op welke post hé, als we die in belgenlandje dan tenminste kunnen ontvangen?!
en aanmoedigen is een heel belangrijke sport hoor elsje! daar ben ik zelf ook heel goed en getraind in, hihi!ben er zeker van dat je dat goed gedaan hebt!

Ina zei

Je was toch wel voor de meisjes, hè :-)

Elsje zei

@allen: mijn jongens waren helaas niet geselecteerd. uit hun klas zelfs maar 1 kind, een van de meiden op de foto (dus ja, Ina, ik was voor de meisjes :-)) ). ik laat weten wanneer het op de buis komt. de Nederlandse publieke omroep kunnen jullie ongetwijfeld allemaal gewoon ontvangen!? wie weet ben ik ook nog in beeld... witte jas, rode muts, zonnebril en fanatiek supporterend :-)

Hugo Vogel zei

Ha, grappig. Mijn zoon heeft een paar weken geleden meegedaan aan Z@ppsport. Hij was zelfs geselecteerd. Ik denk dat hij volgend weekend of het weekend daarna te zien is met... zaalhockey.