dinsdag 20 januari 2009

Geld gezochtLeiden, ergens eind jaren '70. Elsje mocht met haar zussen in een vakantie naar de bioscoop. Tegenwoordig niets bijzonders meer, maar toendertijd ging een kind van Elsjes leeftijd echt niet vaker dan één keer per jaar naar de bioscoop. En dus was zo´n bezoek Eén Groot Feest. De voorstelling van die dag was een Golden Oldie: The Sound of Music, gegarandeerd genieten voor een groepje jonge meisjes.

Verbijsterd was de moeder van Elsje dan ook toen Elsje alleen thuiskwam, hartverscheurend huilend. Nadat moeders haar tranen wat gedroogd had, en voorzichtig probeerde te achterhalen wie haar meiske iets aangedaan zou hebben waardoor ze zo overstuur was, of dat (één van) de zussen iets overkomen was, kwam het hoge woord eruit: "O mama, de film was zoooo mooi!"

Niet alleen Maria en de Von Trapp-familie maakten dat bioscoopbezoek tot een onvergetelijke herinnering. Ook het voorprogramma kan Elsje zich nog levendig voor de geest halen. Het betrof een tekenfilm, een 1001-nacht-achtig sprookje over drie zeer hebzuchtige sultannetjes. Het verhaal was opgeleukt met liedjes waarvan Elsje er nog steeds één kan meezingen:
"Geld, geld, geld, geld
Is het enige dat telt"

Dit zongen de dikbuikige sultannetjes terwijl ze in een soort Madness-loopje achter elkaar aan stapten.

Elsje gaat de hulp van haar lezers weer inroepen. Ze is namelijk op zoek naar iemand die weet hoe dat filmpje heette. En dan natuurlijk nog het liefst een linkje naar het desbetreffende filmpje... Plies, plies? (*smekende puppy-ogen*)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

@watermens: heb laatst de hele film gedownload. Groot bestand in 3 delen. Hebben?

Elsje zei

@watermens: ehrm... bedoel je SoM of het filmpje van de sultannetjes?? SoM heb ik al, in een special edition zelfs (natuuuuuurlijk!) :-)

Anoniem zei

Elsje, dit is nou _heel gemeen_!! Mij lokken naar je blog met een schattige pup en dan niets maar ook niets over honden in de inhoud! Foei toch! In je hok jij!

Ina zei

Zodra je dat hondje weghaalt, kan ik weer denken. (Sorry elma)

Elsje zei

@Elma: je kent me toch? Honden en Elsjes gaan niet samen. Althans niet qua inhoud, tenzij je genoegen neemt met een Dorrestijnsiaans hondenhaat-berichtje. En daarmee doe ik jou ook geen plezier...

@Ina: de vraag aan de lezer stond onderaan, je kon het plaatje geheel uit beeld scrollen, denk ik?

Elsje zei

O ja, Elm@: er is zelfs een schattige puppy-hyves. Echt wat voor jou:
http://puppy-eyes-sweetie.hyves.nl/
Zo weer vrienden? ;-)