donderdag 8 januari 2009

Hoe kan het ook anders?Vanmorgen in de krant een stukje over een relatief vrije Reformatorische School. Hier mogen meisjes in deze kou wel in broek naar school komen, ze kunnen zich dan in de fietsenstalling omkleden in de in deze kringen verplichte lange rok. De kledingvoorschriften gelden namelijk pas vanaf het schoolplein. Iets waar ze op de andere reformatorische school die in het stukje voorkwam niet over peinsden.

Oei, oei! Elsje ziet hier een prakische gristen aan het werk. Want de kledingvoorschriften voor dit soort scholen zijn geen schoolvoorschriften maar leefvoorschriften: gij zult als vrouw nimmer een broek dragen!! Want, zoals een reformatorische studiegenoot van Elsje haar ooit toebeet: "want dan ben je als vrouw eigenlijk een man en dat vindt God niet goed!". Dat een broek niets met het soort dat lijf daarin woont te maken heeft, was nog niet helemaal tot deze jongen doorgedrongen.

Maar toen zag ze de naam van de directeur van de school: Jan Kettelarij. Ja, met zo'n naam kan je dit soort Praktische Goddeloosheid verwachten. Toch?

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaat het er echt nog zo streng aan toe bij jullie?

Zeekraai zei

stelletje Goddelozen...
daar in Kampen.

Anoniem zei

Inderdaad. In die denktrant zou je je ook nog kunnen afvragen waarom God de vrouw eigenlijk ook twee benen heeft gegeven. Ze hoefde oorspronkelijk toch niet te jagen of zo.

Ina zei

@Gerhard: En God schiep de zeemeermin LOL

Linn zei

Amai jong, wat voor een gekke ideeën houden die scholen of de ouders die hun kinderen naar zo'n school sturen er wel niet allemaal op na? Als ze om een broek al een probleem maken, je mag er haast niet aan denken...

Anoniem zei

Ik moest ook gewoon de hele jaar een rok naar school dragen vroeger. Nix religie, gewoon schoolvoorschrift. Met stropdas ook uiteraard. Heerlijk was het, geen gedonder met merkkleding enzo. We werden ook met een leren riem over de handen geslagen als straf... goh, ik kan het nu eigenlijk niet meer geloven dat we dat zo gewoon vonden...

Anoniem zei

De Verloedering begint in Kampen. Bij -30,

Branwen zei

*proest* Idd, met zo'n naam vraaaaag je er gewoon om.

Sjaak zei

@veerle: deze scholen zijn een relict uit vroeger tijden. er is nog maar een klein aantal van over. ouders laten hun kinderen het halve land doorreizen om ze maar niet op een lichtere school te hoeven plaatsen.

Elsje zei

SJAAK = ELSJE (dat krijg je ervan als je achter een ander zijn laptop kruipt!)

Elsje zei

@Gerhard en Ina: ROFLOL.

@Linn: ja, het is een clubje extremisten. Gelukkig wel een klein clubje. maar errug hardnekkig. Ze waren onlangs ook in het nieuws vanwege een bof-epidemie, want inenting is natuurlijk ook tegen de wil van God!

@Elma: times they are a-changin'!

Suske. zei

Waar in de Bijbel staat dat je niet mag ingeënt worden ? Gewoon knetter zijn die gasten.
En dan maar over de moslims mopperen.

Loes zei

Ik was zo'n jaar geleden in zo''n "refodorp ". Er was een bruiloft die op een begrafenis leek.
Ik kreeg het zó benauwd, dat ik met acute ademnood het dorp weer verlaten heb. Vreselijk!

Sjaak zei

Laten we met zijn allen maar veel bidden tot God, of wat dan ook, dat het met zijn Volgelingen goedkomt. Het zal Hem toch een biet zijn of die meisjes een rok dragen of een broek. Mij lijkt het dat de Here betere dingen te doen heeft dan zich hieroverd ruk te maken, maar gezien de gebeurtenissen in Gaza heeft hij zich toch erdoor laten afleiden.

Sjaak zei

@Allen
dit keer was het de echte Sjaak, die een kleine typfout maakte hierboven..

Anoniem zei

Dat 't nog bestaaaat, daar zakt m'n broek vanaf.

Anoniem zei

Goh, is dit echt...?

Anoniem zei

Lijkt mij zowiezo erg koud om in de fietsenstalling van broek naar rok te wisselen bij graden onder de nul. En je staat dan daar in je onderbroekje terwijl al die jongens hun fiets ook komen stallen... Of zouden ze gescheiden fietsenstallingen hebben?

(en ik trok vroeger altijd gewoon een lange onderbroek aan onder mijn maillot...)

Anoniem zei

Lange broek of hoofddoek. Het is altijd wat. Geen scholen met als basis een godsdienst. Dat is de oplossing.

elke zei

Ik vind eigenlijk dat ze ook nog zonder jas naar school moeten. Maakt hen sterk...

(not, voor wie eraan zou twijfelen)