maandag 9 februari 2009

Amerika

Tot welke rare gedachtekronkels een bonbon al niet leidt...

Bonbon -> chocoladevulling, lekker! -> is er nou geen biologische chocola waarvan bonbons gemaakt worden? -> O ja, dat is van die Tony Chocolonely -> Nee, dat is slavenvrije cacao -> Tony: Tony en Maria -> West Side Story -> I want to be in America -> Amerika, Amerika, drie maal in de rondte van je hopsasa -> Hahahahah stayin' alive, stayin' alive!

O ja, da's waar ook, Elsje wilde een keer bloggen over iets waar zij me op attendeerde, namelijk een site waar je kunt zien hoeveel mensen er waar wonen in de States met een bepaalde achternaam. Onzinnige kennis natuurlijk maar wel grappig. Met Elsjes achternaam ziet dat plaatje er zo uit:Dus mocht ze ooit denken: "Dag vader en dag moeder, dag zuster Ursula..." dan is er vast voldoende aanspraak te vinden bij overzeese naamgenoten, bij voorkeur in de staten met wat aangenamer temperaturen en wie weet ook met de nodige financiële middelen zodat zij iemand uit een armere tak van de familie met liefde opnemen. Yeah, right! Dream on, Elsje!

7 opmerkingen:

Suske. zei

onlangs ben ik in contact gekomen met ene Jamie Spruytte uit de USA via Facebook.
Rond 2000 naar een stamboomreunie van de familie Spruytte geweest. Daar waren ook naamgenoten uit Amerika aanwezig.

elke zei

Ik ben in elke staat vertegenwoordigd. Met als toppers: Florida, California, Texas en NY. Overal boven de 60 stuks Amerikaan.

Ina zei

Dan maar geen rijke tak ...
Ik besta er gewoon helemaal niet. Tenzij je het voorvoegsel eraan gaat plakken of weglaat, maar zelfs dan: heerlijke witte plekken ;-)
Nu weet ik wel weer waarom ik in angelsaksische landen 's mans naam hanteer (niet verder vertellen!); het spelt 1000 keer eenvoudiger.

LUC zei

Ollie is enkel vertegenwoordigd in Florida.

Loes zei

Niets...nada. Gelukkig maar.
Familie van mijn moeder is na de oorlog naar Canada vertrokken. Een zus met 14 kinderen..Ben een keer naar een familie reunie geweest. Daar waren 80 mensen! Maar in de US of A, nee

Anoniem zei

Ook bij mij geen naamgenoten in de US. Er zijn wel net wat familieleden in Canada gaan wonen, maar daar blijft het bij.

Anoniem zei

hmm, valt niet tegen. Ik dacht niets te vinden, maar o.m. Californië is rood gekleurd. Biedt dat misschien mogelijkheden voor een leuke wintervakantie....?